Γιώργος Λιάγκας: “Η Φαίη ήταν από τους πρώτους που έμαθε την πρόταση που είχα από τον ΣΚΑΪ”
Νέα

Γιώργος Λιάγκας: “Η Φαίη ήταν από τους πρώτους που έμαθε την πρόταση που είχα από τον ΣΚΑΪ”

Γιώργος Λιάγκας: “Η Φαίη ήταν από τους πρώτους που έμαθε την πρόταση που είχα από τον ΣΚΑΪ”

Ο Γιώργος Λιάγκας μίλησε στο περιοδικό People που κυκλοφορεί με το “Έθνος” του Σαββάτου και στον Μαρίνο Βυθούλκα στην πρώτη του συνέντευξη σε έντυπο μετά την ανακοίνωση της νέας του επαγγελματικής στέγης.

“Αυτή η περίοδος της “επαγγελματικής μου σιωπής” ήταν άβολη, αμήχανη. Αισθανόμουν σαν θηρίο στο κλουβί. Από την άλλη, το άχαρο αυτό διάστημα είχε μια πτυχή που μόνο ευλογία μπορώ να τη χαρακτηρίσω. Πέρασα πολύ χρόνο με τα παιδιά μου και κάθε απόγευμα ήμασταν μαζί. Επιπλέον, έχοντας αποτραβηχτεί από τα τηλεοπτικά, έκανα την αυτοκριτική μου, αλλά και έναν επαναπροσδιορισμό. Αξιολόγησα ενδεχόμενα λάθη μου, τα μέτρησα και τα επεξεργάστηκα. Αυτό ήταν ξεκάθαρο όφελος” είπε ο δημοσιογράφος για τον ένα χρόνο τηλεοπτικής απραξίας.

Τι ακριβώς θα δούμε στο Μεσημέρι;

“Καταρχάς, δεν πιστεύω πως οι ζώνες διαμορφώνουν τις δομές των εκπομπών, αλλά οι προσωπικότητες των ανθρώπων.

Είμαι ένας δημοσιογράφος που ασχολούμαι με τα πάντα. Εννοείται πως δεν θα κάνω «βαριά» πολιτική εκπομπή. Ταυτόχρονα, όμως, είναι δεδομένο ότι  θα ασχολούμαι με δημοσιογραφικά θέματα, ελεύθερο ρεπορτάζ αλλά και lifestyle. 

Ουσιαστικά, η εκπομπή θα είναι infotainment, μια μείξη όλων αυτών των πραγμάτων που σου προανέφερα.

Αν το σκεφτείς, ακόμα και στο πρωινό πρόγραμμα που έκανα με τη Φαίη για έξι χρόνια είχα άποψη για πολλά, διαφορετικά και κοινωνικοπολιτικά θέματα. Οι κύριοι πυλώνες της νέας μας εκπομπής θα είναι το χιούμορ και ο αυτοσαρκασμός.

Τσαλακώνοντας την εικόνα μου στο τρέιλερ, θέλησα να δείξω πως για όλα όσα θα μιλάμε στην εκπομπή θα τα αντιμετωπίσουμε καλοπροαίρετα και με χιούμορ.

Δεν πρόκειται να να κουνήσουμε το δάχτυλο σε κανέναν”.

Η επιλογή των προσώπων της εκπομπής του

Πώς όμως κατέληξε στα πρόσωπα που θα απαρτίζουν τη νέα του εκπομπή;

“Τους επιλέξαμε μαζί με τον Χρήστο Κόμπο, που είναι υπεύθυνος για το ψυχαγωγικό κομμάτι του ΣΚΑΪ. Ωστόσο, ήταν άνθρωποι που είχα ζητήσει. Πιστεύω πως έχουμε δημιουργήσει μια πολύ δυνατή και ισοβαρή ομάδα με ισότιμες προσωπικότητες.

Με τον Δημήτρη Παπανώτα, που ξεκινήσαμε μαζί στο New Channel, μας συνδέει αμοιβαία εκτίμηση και φιλία.

Η Ελένη Τσολάκη είναι μια καταξιωμένη παρουσιάστρια με δικές της εκπομπές και με τιμά που θα είναι στην ομάδα μας.

Η Κατερίνα Γκαγκάκη είναι ένα εξαιρετικά δυνατό στέλεχος στο κομμάτι της επικοινωνίας με σημαντικές τηλεοπτικές θέσεις. Πραγματικά, ήταν υπέρβαση για εκείνη να μπει σε μια καθημερινή διαδικασία σχολιαστικής εκπομπής.

Το νέο πρόσωπο που έχει, ας πούμε, τη μικρότερη τηλεοπτική εμπειρία στην Ελλάδα –διότι στην Κύπρο έχει κάνει πράγματα– είναι η Κάλλια Ελευθερίου, ένα φρέσκο πρόσωπο στο οποίο πιστεύω πολύ.”

“Με τη Φαίη έχουμε πολύ καλή προσωπική σχέση”

Σύμφωνα με όσα έχουν γραφτεί μέχρι στιγμής, έστω και για μία ώρα, η εκπομπή του Γιώργου θα είναι απέναντι σε αυτή της πρώην συζύγου του. Πώς το αντιμετωπίζει;

“Όταν έφυγα από το πρωινό του ΑΝΤ1, είχα πρόταση από μεγάλο κανάλι, και μάλιστα με μεγάλη αμοιβή να κάνω την πρωινή ψυχαγωγική ζώνη. Δεν το έκανα. Στην προκειμένη περίπτωση, δεν κάνουμε μια εκπομπή που έχει τα θέματα ενός κλασικού πρωινού, αλλά μια εκπομπή που θα στηρίζεται στον λόγο και την άποψη. 

Αν ήταν να είμαι παραπάνω από μία ώρα απέναντι από τη Φαίη –και στο λέω επειδή τέθηκαν και τέτοια θέματα σε συζητήσεις που είχα με κανάλια–  δεν θα το έκανα. Ουσιαστικά θα είμαστε για τρία τέταρτα απέναντι.

Με τη Φαίη, εκτός από την καλή οικογενειακή σχέση που έχουμε λόγω των παιδιών μας, που τα μεγαλώνουμε με απεριόριστη αγάπη, έχουμε και μια πολύ καλή προσωπική σχέση.

Μιλάμε για τα επαγγελματικά μας και προφανώς αυτό το διάστημα η Φαίη ήταν κοινωνός των δικών μου προβληματισμών, αλλά και των τηλεοπτικών προτάσεων που είχα, διότι τα συζητούσα μαζί της.

Η Φαίη ήταν από τους πρώτους που έμαθε την πρόταση που είχα από τον ΣΚΑΪ και τη βρήκε εξαιρετική.

Πίστεψέ με, ο άνθρωπος που θέλει περισσότερο από όλους να πηγαίνει τόσο καλά η Φαίη είμαι εγώ, κι αυτό ισχύει και αντίστροφα.

Μπορεί να υπάρξει σοβαρός άνθρωπος που να πιστέψει ότι ο ένας θέλει να κάνει κακό στον άλλο; Αυτό είναι αστείο.

Θέλω, εύχομαι και πιστεύω πως η Φαίη θα πηγαίνει καλά για πολλά χρόνια, όπως κι εκείνη το ίδιο για μένα. Αυτό είναι ξεκάθαρο. Μολονότι κάνουμε διαφορετικά πράγματα στην τηλεόραση, ενδιαφερόμαστε και νοιαζόμαστε επαγγελματικά πολύ ο ένας για τον άλλο.

Δεν υπήρχε ποτέ περίπτωση να κάνουμε κάτι που θα πλήξει την οικογενειακή μας σχέση”.

“Το σενάριο για δεύτερο γάμο φαντάζει απίθανο”

Αποκλείει έναν δεύτερο γάμο ενώ αποκαλύπτει ότι δεν είχε κάποια σοβαρή σχέση μετά το διαζύγιό του.

“Είμαι τόσο συναισθηματικά πλήρης με τα παιδιά μου, που δεν νομίζω να θελήσω κάτι άλλο. Το σενάριο για δεύτερο γάμο φαντάζει απίθανο, τουλάχιστον ως σχεδιασμός. Τα χρόνια που μεσολάβησαν από τον χωρισμό μου με τη Φαίη δεν είχα κάτι σημαντικό στη ζωή μου, μια σοβαρή σχέση δηλαδή που θα ήταν ανακοινώσιμη, είτε προς τα παιδιά μου είτε δημόσια. Από τον χωρισμό μου και μετά σαφώς έχω φλερτάρει και με έχουν φλερτάρει. Κάτι σοβαρό όμως, όχι, δεν υπήρξε”.

Όσο για τη συντροφικότητα και αν του λείπει:

Από μικρό παιδί θυμάμαι τον εαυτό μου να είναι βαθιά μοναχικός. Αν εξαιρέσεις την περίοδο που είχαμε σχέση με τη Φαίη (…) δεν συζούσα. Απεναντίας, με θυμάμαι να βλέπω τηλεόραση μόνος στο σπίτι και να βγαίνω με τους φίλους μου. Θα μου πεις, βέβαια, πως αυτό όσο είσαι μικρός είναι ωραίο, αλλά όσο μεγαλώνεις δημιουργούνται άλλες ανάγκες ή αντιλαμβάνεσαι τα πράγματα διαφορετικά. Δεν την έχω αισθανθεί ακόμα αυτή την ανάγκη. Βέβαια, ποτέ δεν ξέρεις.