ΕΡΤ: Ο Κωνστανίνος Ζούλας για τη θέση του προέδρου
Νέα

ΕΡΤ: Ο Κωνστανίνος Ζούλας για τη θέση του προέδρου

ΕΡΤ: Ο Κωνστανίνος Ζούλας για τη θέση του προέδρου

O πρωθυπουργός αποφάσισε να τοποθετήσει πρόεδρο στην ΕΡΤ τον στενό του συνεργάτη και έμπειρο δημοσιογράφο Κωνσταντίνο Ζούλα και διευθύνοντα σύμβουλο τον Γιώργο Γαμπρίτσο, που έχει θητεύσει στα ΜΜΕ.

Ο Κωνσταντίνος Ζούλας ήταν μέχρι τώρα διευθυντής του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού και έως τις εκλογές της 7ης Ιουλίου διευθυντής του γραφείου Τύπου της ΝΔ. Έχει σχεδόν 30 χρόνια επιτυχημένης δημοσιογραφικής πορείας, από αυτά τα 26 στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ. Έχει εργαστεί, επίσης, ως ανταποκριτής του ANT1 στις Βρυξέλλες, αλλά και στην ΕΡΤ από το 2004 έως το 2011.

Ο Γιώργος Γαμπρίτσος σπούδασε στις ΗΠΑ, όπου και ξεκίνησε την καριέρα του εργαζόμενος επί 10 χρόνια ως στέλεχος του τηλεοπτικού δικτύου CBS. Επέστρεψε στην Ελλάδα στα τέλη της δεκαετίας του ‘80 και ανέλαβε τεχνικός διευθυντής στα πρώτα χρόνια λειτουργίας του Mega. Αργότερα εργάστηκε στη Nova και στην Cosmote TV. Το 2009 ανέλαβε πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ επί κυβερνήσεως Γιώργου Παπανδρέου, αλλά έμεινε στο πόστο του για λίγους μόνο μήνες.

Η ανακοίνωση:

«Ενόψει της διαδικασίας επιλογής της νέας διοίκησης στην ΕΡΤ ΑΕ, η κυβέρνηση ανακοινώνει τους υποψηφίους που θα προτείνει για την ηγεσία του ΔΣ: Συγκεκριμένα για τη θέση του προέδρου προτείνεται ο δημοσιογράφος Κωνσταντίνος Ζούλας και για τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου ο μηχανικός ανάπτυξης τηλεοπτικών Μέσων, Γιώργος Γαμπριτσος.

Η διαδικασία περιλαμβάνει να τεθούν τα ονόματα υπό την έγκριση της Βουλης και να μην υπάρχουν ενστάσεις.