Δέσποινα Βανδή: Ράβδισε ελιές, μάζεψε χόρτα και έφαγε σουβλάκι στο My Greece
Νέα

Δέσποινα Βανδή: Ράβδισε ελιές, μάζεψε χόρτα και έφαγε σουβλάκι στο My Greece

Δέσποινα Βανδή: Ράβδισε ελιές, μάζεψε χόρτα και έφαγε σουβλάκι στο My Greece

Στη γραφική Καλαμάτα βρέθηκε το My Greece και η Δέσποινα Βανδή με τον Βαγγέλη Δρίσκα.

Η τραγουδίστρια περιηγήθηκε στις ομορφιές της πόλης που είναι γνωστή για το ελαιόλαδό της.

Όπως είναι φυσικό, ξεναγήθηκε σε ελαιώνα, έμαθε για το καλό ελαιόλαδο (δοκίμασε κιόλας αγουρέλαιο) και ράβδισε ελιές με επιτυχία!

Στο κέντρο της Καλαμάτας επισκέφτηκε τον ναό των Αγίων Αποστόλων όπου ξεκίνησε η Επανάσταση στις 23 Μαρτίου 1821 και μαθαίνοντας για την ιστορία του έφαγε σουβλάκι με πατάτες από τα χέρια της κυρίας Ευτυχίας.

Η Δέσποινα και τα χόρτα

Η Δέσποινα Βανδή δεν δίστασε να γονατίσει και να μάθει από τον τροφοσυλλέκτη καλεσμένο της πώς μαζεύονται τα άγρια χόρτα και πού βρίσκεται όλη η νοστιμιά τους (πιο κοντά στη ρίζα).

Το πιάτο που έριξε τον Ντέμη

Στην παραλία της Καλαμάτας, μία ντόπια μαγείρισσα, η Ηλιάνα έφτιαξε σπεσιαλιτέ με γαρίδες και πιάτα με θαλασσινά για τη Δέσποινα και τον Βαγγέλη. Στο τραπέζι ήταν σερβριρισμένα και τα χόρτα της Δέσποινας.

Πάνω στο φαγητό τους, η Δέσποινα αποκάλυψε ότι μαγείρεψε στον Ντέμη Νικολαΐδη στο πρώτο ραντεβού, φαρφάλες με σολομό. Μόνο που όπως αποκάλυψε είχε βάλει πολύ κρεμμύδι!

Οι φλοκάτες

Η Δέσποινα έμαθε πώς έπλεναν τα παλιά χρόνια τις φλοκάτες με τρεχούμενο νερό από πηγές και μάλιστα δοκίμασε και η ίδια να το κάνει.

Το ταξίδι της στην Καλαμάτα έκλεισε με παραδοσιακές γεύσεις δίπλα στη θάλασσα και την ίδια να φεύγει γεμάτη εικόνες από την όμορφη μεσσηνιακή πρωτεύουσα.