Δέσποινα Βανδή: Για “κυνήγι” τρούφας στη σκιά των Μετεώρων
Νέα

Δέσποινα Βανδή: Για “κυνήγι” τρούφας στη σκιά των Μετεώρων

Δέσποινα Βανδή: Για “κυνήγι” τρούφας στη σκιά των Μετεώρων

Σε έναν αγαπημένο αλλά και εντυπωσιακό προορισμό ταξίδεψε σε αυτό το επεισόδιο του My Greece, η Δέσποινα Βανδή, τα Μετέωρα και τα Τρίκαλα.

Η βόλτα με ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο στα Τρίκαλα

Με ένα σύγχρονο ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο η Δέσποινα έφτασε στα Τρίκαλα για να φτιάξει παραδοσιακή τραχανόπιτα με την κυρία Μπάγια. Ακόμα δοκίμασε “σπάτουλα” το παραδοσιακό γλυκό της περιοχής.

Τρίκαλα, η πατρίδα του Τσιτσάνη

Η επόμενη επίσκεψη της Δέσποινας ήταν φυσικά το Κέντρο Έρευνας – Μουσείο «Βασίλη Τσιτσάνη», αφού ο μεγάλος συνθέτης και τραγουδιστής ήταν Τρικαλινός.

Δημοσιεύματα εκείνης της εποχής, στίχοι, παρτιτούρες αλλά και το μπουζούκι του, είναι μόνο κάποια από τα αντικείμενα που είδε η Δέσποινα. Αυτό που την εξέπληξε ήταν ότι το Μουσείο στεγάζεται εκεί που μέχρι πρότινος βρίσκονταν οι φυλακές των Τρικάλων.

Η τρικαλινή πρασοτηγανιά

Σε ένα ειδυλλιακό σκηνικό, η Δέσποινα με τον Βαγγέλη Δρίσκα μαγείρεψαν πρασοτηγανιά με λουκάνικο.

Στη σκιά των Μετεώρων, κυνήγι τρούφας!

Οι επιβλητικοί πανύψηλοι βράχοι των Μετεώρων συνθέτουν ένα εντυπωσιακό πέτρινο σύμπλεγμα, που κόβει την ανάσα στον επισκέπτη, ενώ εδώ βρίσκεται και το δεύτερο μεγαλύτερο μοναστικό συγκρότημα στην Ελλάδα, ένα από τα σπουδαιότερα μνημεία της Ορθόδοξης εκκλησίας.

Στη συνέχεια πήγε για κυνήγι τρούφας με ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά και έμαθε πώς γίνεται η συλλογή αυτού του πολύτιμου και ακριβού υλικού της γαστρονομίας.

Ο Βαγγέλης Δρίσκας μαγείρεψε δύο λαχταριστά πιάτα με τρούφα εξηγώντας και πώς καθαρίζεται η τρούφα.

H Δέσποινα, λίγο πριν αφήσει πίσω της τα μαγευτικά Μετέωρα, επισκέφθηκε τον βυζαντινό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Καλαμπάκα, που χτίστηκε πριν από 1.000 χρόνια πάνω στο αρχαίο ναό του Απόλλωνα.