Δάκης: “Το “Τσάι με λεμόνι” ήταν ζεϊμπέκικο”
Νέα

Δάκης: “Το “Τσάι με λεμόνι” ήταν ζεϊμπέκικο”

Δάκης: “Το “Τσάι με λεμόνι” ήταν ζεϊμπέκικο”

Ο Δάκης έφερε το καλοκαίρι στο πλατό του It’s Show Time και αποκάλυψε τι συνέβη το 1981 με τη συμμετοχή του για τον διαγωνισμό της Eurovision.

“Μου αρέσουν τα καλοκαίρια γιατί γεννήθηκα Αύγουστο. Από την Άνοιξη αρχίζω να ξαναζώ, από Σεπτέμβρη – Οκτώβρη πέφτω σε χειμερία νάρκη”, είπε στον Νίκο Κοκλώνη και συνέχισε:

“Τα τραγούδια είναι διαχρονικά και αυτό οφείλεται στους συνθέτες τους. Κάποτε έγραφαν τραγούδια όχι για να γίνουν σουξέ αλλά από καρδιάς. ”

Για το τραγούδι “Τόσα καλοκαίρια” λένε ότι γυρίστηκε το πρώτο video clip και ο Δάκης εξιστόρησε: “Είναι λίγο οξύμωρο. Τότε δούλευα στο Hilton, είχαμε κανονίσει λοιπόν την Κυριακή που είχα ρεπό να γυρίσουμε το video clip με τον Γιάννη Δαλιανίδη. Τελικά άλλαξε μέρα και από το Hilton μου είπαν ότι αν πάω εκεί και όχι στο Hilton να κάτσω εκεί και έτσι δεν πήγα στο γύρισμα και έβαλαν τη Μαίρη Χρονοπούλου να χορεύει”.

Το “Τσάι με λεμόνι” προοριζόταν για ζεϊμπέκικο: “Ήταν ζεϊμπέκικο, αλλά είχε άλλα λόγια”.

“Αν δεν τραγουδούσα δεν θα ζούσα. Δεν έχω άλλα χόμπι. Θυμάμαι, όταν ήμουν μικρός, όταν ξεκίνησα να τραγουδάω, δούλευα τσάμπα στην Αίγυπτο, τα Σάββατα. Ήταν ημέρα που τα παιδιά της ηλικίας μου έκαναν πάρτι. Μου έλεγαν θα έρθεις και εγώ έλεγα θα πάω να τραγουδήσω”, δήλωσε και αναφέρθηκε σε ένα… περίεργο περιστατικό το 1981:

“Το 1981 μου δίνει ο Κώστας ο Χατζής το “Κοχύλι απ’ το Αιγαίο” για να πάμε στη Eurovision. Το τραγούδησα λοιπόν, πέρασα και έρχονται και μου λένε να ντυθώ γιατί θα έβγαινα πρώτος και θα πήγαινα στον διαγωνισμό. Την ώρα που ντυνόμουν είδα κάτι υπουργούς να τρέχουν στον διάδρομο και τελικά μου είπαν ότι μέτρησαν ξανά τις ψήφους και βγήκα δεύτερος με διαφορά μιας ψήφου από τον πρώτο”.