#BirdBoxChallenge: Η νέα ταινία της Sandra Bullock προκαλεί πονοκέφαλο στο Netflix
Νέα

#BirdBoxChallenge: Η νέα ταινία της Sandra Bullock προκαλεί πονοκέφαλο στο Netflix

#BirdBoxChallenge: Η νέα ταινία της Sandra Bullock προκαλεί πονοκέφαλο στο Netflix

Η νέα ταινία του Netflix, Bird Box, ξεκίνησε να προβάλλεται μέσω της πλατφόρμας και σε περιορισμένες κινηματογραφικές αίθουσες στις 21 Δεκεμβρίου. Πρόκειται για την πιο πρόσφατη ταινία τρόμου με πρωταγωνίστρια τη Sandra Bullock, σε ένα μεταποκαλυπτικό δραματικό θρίλερ. Η υπόθεση της ταινίας, καθώς και το “δυνατό χαρτί” της, το όνομα δηλαδή της βραβευμένης με Oscar ηθοποιού εκτόξευσαν τις θεάσεις του Βird Box. Η ταινία έγινε η δημοφιλέστερη για την ψηφιακή πλατφόρμα, με 45 εκατ. θεατές να την παρακολουθούν στην πρώτη κιόλας εβδομάδα. Αριθμός ρεκόρ για το Netflix μέχρι σήμερα. Τι είναι όμως αυτό που προκάλεσε την παρέμβαση του δικτύου και δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στους υπεύθυνους της πλατφόρμας;

Η Sandra Bullock υποδύεται μια μητέρα που προκειμένου να σώσει τα δύο της παιδιά, καλείται να διασχίσει ένα δάσος και ένα ποτάμι με τα μάτια δεμένα. Το στόρι της ταινίας θέλει κάποια υπερφυσικά πλάσματα να προκαλούν το θάνατο, με αυτοχειρία, σε όσους τα αντικρίσουν. Η ηθοποιός λοιπόν καλείται να περπατήσει στο σκοτάδι, ακόμη και να κάνει κουπί χωρίς να τολμά να λύσει το μαντήλι που σκεπάζει τα μάτια της. Το ίδιο ισχύει και για τα δύο της παιδιά που τη συντροφεύουν.

Τι είναι το #BirdBoxChallenge;

Φαίνεται πως η δημοτικότητα του φιλμ προκάλεσε το γνωστό κύμα “προκλήσεων” στο διαδίκτυο. Δεκάδες λοιπόν ήταν εκείνοι που βρήκαν καλή ιδέα να μιμηθούν την πρωταγωνίστρια. Χρήστες στο διαδίκτυο αναρτούν βίντεο στα οποία επιχειρούν να διασχίσουν μια διαδρομή ή να κάνουν κάποια δραστηριότητα, ακόμη και έξω στο δρόμο, με δεμένα μάτια. Φροντίζουν δε να προσθέσουν στις αναρτήσεις τους το hashtag #BirdBoxChallenge για να βεβαιωθούν πως η προσπάθειά τους θα πάρει δημοσιότητα.

Η διάδοση του Challenge ανάγκασε τους ιθύνοντες του Netflix να αναρτήσουν ειδική ανακοίνωση, στην οποία παρακαλούν τους χρήστες να σταματήσουν το #BirdBoxChallenge. “Δεν πιστεύω πως πρέπει να το πω αυτό, αλλά: ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΜΗΝ ΘΕΤΕΤΕ ΤΟΥΣ ΕΑΥΤΟΥΣ ΣΑΣ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ ΜΕ ΤΟ BIRD BOX CHALLENGE. Δεν γνωρίζουμε πως ξεκίνησε όλο αυτό, εκτιμούμε την αγάπη, αλλά το Αγόρι και το Κορίτσι (ενν. τα παιδιά της Bullock) έχουν μια ευχή για το 2019 και αυτή είναι να μην καταλήξετε στο νοσοκομείο εξαιτίας του μιμητισμού” γράφει η ανάρτηση στο twitter.

Τα βίντεο με τους μιμητές πολλά, ενώ σε πολλές από τις περιπτώσεις κανείς δεν ξέρει ποια η κατάληξη.

https://twitter.com/Viralclub352/status/1078698420871802880

https://twitter.com/anahi_s23/status/1080019094852829184

https://twitter.com/Arp_jagmac/status/1079095806836248576

https://twitter.com/Yuniorrz1/status/1079032871111847936

Ωστόσο, στιγμιότυπα από ενήλικες να κάνουν το λεγόμενο Bird Box Challenge μοιάζουν ακόμη πιο σοκαριστικά, όταν σε αυτά παρασύρουν και τα παιδιά τους.

https://twitter.com/FleshFire/status/1078245919445925890