Αντώνης Ρέμος: «Όταν ο Θεός σού φέρνει πρόβλημα, σου φέρνει και την ίαση, μου έφερε την Υβόννη»
Νέα

Αντώνης Ρέμος: «Όταν ο Θεός σού φέρνει πρόβλημα, σου φέρνει και την ίαση, μου έφερε την Υβόννη»

Αντώνης Ρέμος: «Όταν ο Θεός σού φέρνει πρόβλημα, σου φέρνει και την ίαση, μου έφερε την Υβόννη»

Ο Αντώνης Ρέμος ήταν καλεσμένος στην αποψινή εκπομπή του Αντώνη Σρόιτερ, «Αυτοψία», και μίλησε για την καριέρα του, την Υβόννη Μπόσνιακ, την περίοδο που ενεπλάκη με τον Ηρακλή, αλλά και τη Συμφωνία των Πρεσπών.

«Μεγάλωσα με τους UB40»

Ο Αντώνης Ρέμος, φέτος, το καλοκαίρι θα συνεργαστεί με τους UB-40, με τους οποίους έχει μεγαλώσει όπως είπε. Είναι το πιο γνωστό pop-reggae συγκρότημα. Στη συνέχεια, ο τραγουδιστής ανέφερε ότι οι ξένοι καλλιτέχνες δεν βάζουν ταμπέλες και τόνισε ότι θα κάνει ακόμα περισσότερες διεθνείς συνεργασίες και έτσι «ανοίγει μια πόρτα για την Ελλάδα, που τη δεκαετία του ’90 είχε ένα βάρος».

«Είναι η σειρά του Κυριάκου Μητσοτάκη να κυβερνήσει»

Ο Αντώνης Ρέμος, ερωτηθείς για την πολιτική, απάντησε: «Εμείς οι καλλιτέχνες που είμαστε και πρότυπα και μέσα από τη μουσική μας επηρεάζουμε το κοινό, δεν πρέπει να δίνουμε γραμμή. Πολλοί συνάδελφοί μου κάνουν αυτό το λάθος, δικαιούμαι να πω τη γνώμη μου, όχι όμως να δώσω πολιτική γραμμή».

Ο ίδιος είπε ότι ένα κόμμα του 5% έγινε κυβέρνηση λόγω του θυμού. «Τελικά, ήρθε κάτι καινούργιο, αλλά έγινε ένας νέος διπολισμός. Η προσωπικότητα του Αλέξη Τσίπρα μού φάνηκε ενδιαφέρουσα. Δυστυχώς, η εξουσία διαβρώνει». Ο Αντώνης Ρέμος ανέφερε ότι η μεσαία τάξη και οι ελεύθεροι επαγγελματίες απορρόφησαν τον όγκο των φόρων.

Για τη συνάντησή του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο Αντώνης Ρέμος υποστήριξε ότι ο πρόεδρος της Ν.Δ. δεν του έκανε πρόταση για τις εκλογές και εξέφρασε την προσδοκία του να μην διαψεύσει εκείνους που θα τον ψηφίσουν. Ο ίδιος ξεκαθάρισε ότι οι πολιτικοί είναι αναλώσιμοι. Βέβαια, πρόσθεσε ότι «όπως δόθηκε η εντολή στον Αλέξη Τσίπρα να κυβερνήσει και καλά έκανε, πιστεύω ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, φέτος, δικαιούται να πάρει αυτή την ευκαιρία».

Ο Αντώνης Ρέμος χαρακτήρισε «εγκληματική» τη Συμφωνία των Πρεσπών  και πρόσθεσε: «Ο Μ. Αλέξανδρος ήταν τεράστιος ηγέτης που πήρε φόρα και δεν σταμάταγε». Μάλιστα, είπε ότι θα ζητήσει συγγνώμη αν αποδειχθεί σωστή η συμφωνία με τη Βόρεια Μακεδονία.

«Βρέθηκα στο χείλος του γκρεμού»

Ο Αντώνης Ρέμος αναφέρθηκε και στα οικονομικά προβλήματα που πέρασε, ιδίως όταν ενεπλάκη με τα διοικητικά του Ηρακλή. Ο ίδιος τόνισε: «Βρέθηκα στο χείλος του γκρεμού. Με έσωσε το ότι δεν φοβήθηκα ποτέ τη δουλειά. Δούλεψα οπουδήποτε. Δεν ντρέπομαι να το πω, πήγα σε γάμους και βαφτίσια. Αν μη τι άλλο γύρισα από την Κόλαση».

Ο τραγουδιστής σχολίασε και την οικονομική κρίση, λέγοντας: «Τα μεροκάματα δίνονται σε αυτούς που τα φέρνουν». Στη συνέχεια, δήλωσε: «Όταν το κέντρο είναι άδειο, μένουμε απλήρωτοι».

Ο Αντώνης Ρέμος ανέφερε ότι υποστήριξε τον Ηρακλή στην πιο δύσκολη στιγμή της ομάδας και σημείωσε: «Φορτώθηκα τα χρέη της ομάδας και προσωποποιήθηκα. (…) Ανέλαβα χρέη 18 εκατομμυρίων ευρώ και ξεχρέωσα ύστερα από 9 χρόνια».

«Όταν ο Θεός σου φέρνει το πρόβλημα, σου φέρνει και κάποια φάρμακα»

Ο Αντώνης Ρέμος, έπειτα, για τα χρόνια της οικονομικής καταστροφής, δήλωσε: «Με έλουζε κρύος ιδρώτας, δεν ήξερα πώς να το αντιμετωπίσω». Ύστερα, μίλησε και για την απάτη στην οποία έπεσε θύμα από έναν άνθρωπο που του παρουσιαζόταν σαν Εβραίος. Ο ίδιος, βέβαια, είπε ότι δεν έχασε το μυαλό του και την υγεία του, τονίζοντας: «Ο Θεός όταν σού φέρνει το πρόβλημα, σου φέρνει κάποια φάρμακα και μου έφερε την Υβόννη Μπόσνιακ, παντρευτήκαμε και κάναμε την Ελενίτσα».

Σχετικά με τη συναυλία στη Μύκονο, κάποιες ημέρες μετά την τραγωδία στο Μάτι, ο Αντώνης Ρέμος σχολίασε ότι ο επιχειρηματίας τού είπε πως θα καταστρεφόταν, αν δεν πραγματοποιείτο η εκδήλωση.

«Η ευθύνη ενός παιδιού σε ωριμάζει»

Ο Αντώνης Ρέμος ξεκαθάρισε ότι δεν έχει λύσει το οικονομικό του πρόβλημα και είπε: «Είμαι καλά, δεν είμαι ούτε πλούσιος ούτε φτωχός». Αναφερόμενος στο παιδί του, σχολίασε: «Έκανα την κόρη μου στα 45, είναι πιο συνειδητή απόφαση». Φυσικά, δήλωσε ότι «η ευθύνη ενός παιδιού σε ωριμάζει».

«Όταν σβήνουν τα φώτα, είμαστε μόνοι στο καμαρίνι»

Σχετικά με το φλερτ και τον γάμο, ο Αντώνης Ρέμος είπε: «Η ζωή μας έχει γίνει δύσκολη. Όταν θες να αλλάξει κάτι, πρέπει πρώτα εσύ να αλλάξεις». Ο τραγουδιστής παραδέχθηκε ότι μπορεί να είναι μέσα σε χιλιάδες κόσμο και όμορφες παρουσίες, αλλά τόνισε: «Όταν σβήνουν τα φώτα, είμαστε μόνοι στο καμαρίνι, υπάρχει τεράστια μοναξιά».

Ως προς το μυστικό του επιτυχημένου γάμου, ο τραγουδιστής δήλωσε ότι και οι δύο πλευρές πρέπει να προσπαθούν με όλες τους τις δυνάμεις να κρατήσουν όρθιο ό,τι έχτισαν. Ακόμη, χαρακτήρισε την τελετή του γάμου του με την Υβόννη Μπόσνιακ ως «ονειρική». Ο ίδιος σημείωσε πως υπάρχουν στιγμές που «ο ένας δεν καταλαβαίνει τον άλλον» με αφορμή τη ζήλια.

«Ο Παντελής Παντελίδης ήταν ένας λαϊκός ήρωας»

Ο Αντώνης Ρέμος δεν μπορούσε να μην αναφερθεί και στον θάνατο του Παντελή Παντελίδη. Ο ίδιος τόνισε: «Ξέρω τι έγινε εκείνο το βράδυ. (…) Μαζί με την ψυχή του Παντελή, ‘δολοφονήθηκε’ και η ψυχή των δύο κοριτσιών που ήταν μαζί του». Ο τραγουδιστής, μάλιστα, τον χαρακτήρισε τον αδικοχαμένο ερμηνευτή «λαϊκό ήρωα» και «φίλο» του.

Επίσης, ο Αντώνης Ρέμος τόνισε πως σιγά-σιγά έχει αρχίσει να ξεχνιέται ο Παντελής Παντελίδης, καθώς οι ραδιοφωνικοί σταθμοί δεν παίζουν τόσο πολύ τα τραγούδια του, όπως το «Τα σχοινιά σου» που -αρχικά- είχε γραφτεί για τον ίδιο.

Ο Αντώνης Ρέμος, όμως, διασαφήνισε ότι θα λέει τα τραγούδια του Παντελή Παντελίδη όπου εμφανίζεται.