Ακριβοπούλου: Η δημόσια συγγνώμη στον αέρα της εκπομπής
Νέα

Ακριβοπούλου: Η δημόσια συγγνώμη στον αέρα της εκπομπής

Ακριβοπούλου: Η δημόσια συγγνώμη στον αέρα της εκπομπής

Αντιδράσεις προκάλεσε η τοποθέτηση της δημοσιογράφου Κατερίνας Ακριβοπούλου το μεσημέρι της Δευτέρας σε βάρος Μητροπολιτών της Ελληνορθόδοξης εκκλησίας. Η δημοσιογράφος αναφέρθηκε συγκεκριμένα στον Μητροπολίτη Πειραιώς, Σεραφείμ και Μεσσηνίας Χρυσόστομο, χαρακτηρίζοντάς τους ακραίους. Από τη συχνότητα της ΕΡΤ, η κα. Ακριβοπούλου τους κατηγόρησε πως ενστερνίζονται την ιδεολογία της Χρυσής Αυγής. Η επίθεση αυτή προκάλεσε την αντίδραση των ιερωμένων, που απείλησαν ακόμη και με μήνυση τη δημοσιογράφο. Μάλιστα, ο Μητροπολίτης Σεραφείμ εξέδωσε ανακοίνωση για το θέμα.

Την Τρίτη, η Κατερίνα Ακριβοπούλου επανήλθε στο θέμα. Όπως είπε θέλει να ζητήσει δημόσια συγγνώμη από τους ιερείς για όσα είπε. Μίλησε για λάθος, το οποίος και συνειδητοποίησε μετά το τέλος της εκπομπής. “Όχι απλώς τους αδίκησα αλλά τους κατηγόρησα αδίκως ότι ταυτίζονται με τον χρυσαυγιτισμό, ενώ συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο. Έχουν δίκιο που διαμαρτύρονται, έχουν δίκιο που ένας εκ των δυο, ο κ. Σεραφείμ, απειλεί και με ένδικα μέσα” σημείωσε χαρακτηριστικά.

Η δημοσιογράφος θέλησε να δικαιολογηθεί λέγοντας πως στο μυαλό της είχε τον Μητροπολίτη Αμβρόσιο και όχι εκείνους. Όπως πρόσθεσε, τη Δευτέρα βγήκε στον αέρα με πυρετό, κάτι που την οδήγησε στο συγκεκριμένο λάθος.

Δείτε στο βίντεο τη δήλωσή της:

Προσφυγή στη δικαιοσύνη προανήγγειλε ο Σεραφείμ

“Διαμαρτύρομαι ἔντονα γιά τήν κατάπτωση τῆς κρατικῆς καί λαοσυντήρητης τηλεοράσεως τῆς ΕΡΤ ἀπό τίς ἄκριτες, ψευδεῖς καί συκοφαντικές τοποθετήσεις τῆς κ. Κ. Ἀκριβοπούλου καί καταφεύγω ἄμεσα ἐναντίον τῆς ΕΡΤ καί ἐναντίον τῆς κ. Ἀκριβοπούλου στήν τακτική καί ποινική Δικαιοσύνη καί βέβαια μέ ἀναφορά μου στό ΕΣΡ” σημείωνε νωρίτερα στην επιστολή του ο Μητροπολίτης Σεραφείμ. “Τό ἔγκλημά μου εἶναι ὅτι ἀρθρώνω νομικό λόγο στά νομικά ζητήμα πού θέτει τό πλαίσιο συμφωνίας Ἐκκλησίας-Πολιτείας” πρόσθετε, δηλώνοντας την αντίθεσή του στη συμφωνία Τσίπρα – Ιερώνυμου.