Τα 18 + 1 likes του καλοκαιριού!
Υγεία & Ευεξία

Τα 18 + 1 likes του καλοκαιριού!

Τα 18 + 1 likes του καλοκαιριού!

Καλοκαιράκι, μπάνια, ηλιοβασιλέματα, βόλτες, γεύσεις και εικόνες είναι αναμνήσεις που τις κουβαλάμε από μικρά παιδιά στο μυαλό μας και χωρίς αυτές, η μνήμη μας δεν θα είχε την ίδια γλύκα και την ίδια ανεμελιά που έχει σήμερα!

Για όσους ακόμα ταλαιπωρούνται στις δουλειές τους και ο Αύγουστος τους έχει βρει στο λιοπύρι της πρωτεύουσας, αλλά και για εκείνους που έχουν… ξεχάσει μερικές από τις καλοκαιρινές τους συνήθειες, λόγω της τριβής με την καθημερινότητα, το Znews είναι εδώ για να τους τις υπενθυμίσει!

Τι θα λέγατε για μια φέτα παγωμένο καρπούζι; Συνήθως το βράδυ, στη βεράντα!

Τα άσπρα σεντόνια στον ύπνο του μεσημεριού όταν γυρνάνε από το φαΐ, τη θάλασσα, τις παγωμένες μπύρες….

Μπορεί να άλλαξαν τα πράγματα, αλλά θυμάστε το ξέπλυμα από το θαλασσινό νερό με το λάστιχο της βρύσης στο χέρι; Υπέροχη αίσθηση….

Ένα υποβρύχιο σαν ξυπνάς το απόγευμα! Παγωμένο νερό με ένα κουτάλι βανίλια. Συνήθεια που δεν παλιώνει…

Οι βουτιές και οι πατητές στη θάλασσα. Το βόλεϊ σε κύκλους με την παρέα και οποίος χάσει γίνεται κορόιδο…..

Τα γεμιστά! Της μαμάς, της γιαγιάς και η νυχτερινή εφόρμηση στο ψυγείο. Κρύα γεμιστά στις τρεις το ξημέρωμα. Αποκλείεται να μη το έχετε κάνει….

Τα γλυκά του κουταλιού! Τα σύκα που κλέβαμε στους δρόμους στο νησί παγωμένα στο ψυγείο…..

Καλοκαιρινό σινεμά που να μυρίζει γιασεμί με ασπρόμαυρη νουάρ ταινία. Κόκα κόλα, πασατέμπο, μπύρα και τσιγαράκι…..

Ανατολή στο Αιγαίο! Αποκλείεται να μην την έχετε δει. Ο κόκκινος ήλιος να σκάει από τη θάλασσα και συ μέσα στη βάρκα να δολώνεις την πρώτη πετονιά. Αξία ανεκτίμητη….

Τα σφηνάκια καρπουζάκι στο μπαρ. Οποίος πιει τα πιο πολλά τρεκλίζει καλύτερα στη φεγγαράδα….

Τα πανηγύρια του καλοκαιριού εκεί κοντά της Παναγίας, οι χοροί, οι γιορτές του ψαριού, οι συναυλίες στα κατσάβραχα…..

Τα δυο φεγγάρια του Αυγούστου! Η μαγεία του ηλιοβασιλέματος και της πανσελήνου, η βαρκάδα με τη λάμπα να ρίχνει αστέρια στη θάλασσα με φως….

Το πρωινό στο λιμανάκι. Φρέντο καπουτσίνο, αυγά, τυρόπιτα και όσα δεν έφαγες ποτέ χειμώνα….

Τα ψαγμένα μπαράκια στους άδειους δρόμους της Αθήνας γύρω στο 15αυγουστο. Η τηλεόραση που είναι κλειστή και ποσό δεν σου λείπει….

Η ανυπόφορη ζεστή του καύσωνα και το αιρ-κοντίσιον που δεν ανοίγεις! Το παγωμένο νερό, τι εφεύρεση και η σπιτική λεμονάδα…..

Τα βιβλία της παραλίας. Κάτι ελαφρύ σαν την άσπρη πουκάμισα στο μαυρισμένο κορμί. Όχι σκοτούρα στη θάλασσα….

Η ερημική παραλία που την έχεις ψάξει ώρα με την ομπρέλα που κουβαλάς στα κατσάβραχα, τα σάντουιτς και το παγούρι με το νερό….

Καμία συνήθεια δε θες να αλλάξεις το καλοκαίρι. Και αν ήσουν παιδί θα θυμόσουν την κατασκήνωση, τον ύπνο στη σκηνή με τα πεύκα, τη μικρή λουλου που διάβαζες κρυφά κάτω από το σεντόνι….

Τα τζιτζίκια που σε τρελαίνουν όταν το θερμόμετρο δείχνει 40 και εκείνη η παγωμένη ντραφτ που αναζητάς στο μπαρ της παραλίας το μεσημέρι….

Αχ καλοκαίρι Σαγαπαμε!!!!