Δίαιτα: Οι 5 πιο δημοφιλείς τάσεις για το 2019
Υγεία & Ευεξία

Δίαιτα: Οι 5 πιο δημοφιλείς τάσεις για το 2019

Δίαιτα: Οι 5 πιο δημοφιλείς τάσεις για το 2019

Τάσεων συνέχεια, μιας και είναι η αρχή του χρόνου και αυτή τη φορά θα αναφερθούμε σε ένα «καυτό» ζήτημα για τις γυναίκες, τη δίαιτα. Ήδη το U.S. News and World Report έχει καταρτίσει τη δική του λίστα, βγάζοντας ως νούμερο ένα δίαιτα τη Μεσογειακή, στην ετήσια κατάταξη με δίαιτες που δημοσιεύει. Ποιες είναι, λοιπόν, οι δίαιτες που όπως όλα δείχνουν θα μας απασχολήσουν το 2019;

Η διακεκομμένη νηστεία

Η πιο hot τάση διατροφής για το 2019 είναι πανηγυρικά η λεγόμενη intermittent fasting, δηλαδή η διακεκομμένη νηστεία που ολοένα και περισσότερες celebrities δοκιμάζουν, όπως πρόσφατα η Χάλι Μπέρι. Και αυτό διότι θεωρητικά μοιάζει εύκολη και δεν απαιτεί κανέναν περιορισμό σε τροφές.

Σύμφωνα με τη μέθοδο αυτή, αυτός που την ακολουθεί δεν επιτρέπεται να φάει απολύτως τίποτα ένα συγκεκριμένο διάστημα της μέρας (συνήθως 8ωρο) ενώ μπορεί να σιτιστεί κανονικά τις υπόλοιπες ώρες.

Μερικές μελέτες έδειξαν ότι αυτού του είδους η νηστεία μπορεί να φέρει απώλεια βάρους όμως είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη για την ορμονική ισορροπία του σώματος. Για παράδειγμα μπορεί να είναι καλή για γυναίκες στην εμμηνόπαυση αλλά τελείως ακατάλληλη για εγκυμονούσες ή θηλάζουσες.

Keto diet

Ήταν δημοφιλής το 2018 θα είναι και το 2019 διότι κάθε celebrity που την εφάρμοσε έχασε πολύ γρήγορα πολλά κιλά.

Η βάση της κετογονικής δίαιτας, όπως ονομάζεται, είναι η αποφυγή κάθε μορφής υδατανθράκων και η έμφαση στην πρωτεΐνη.

Η δίαιτα αυτή οδηγεί σε γρήγορο κάψιμο λίπους είναι όμως ιδιαίτερα επικίνδυνη αν γίνεται χωρίς ιατρική παρακολούθηση και δεν ενδείκνυεται ως μακροπρόθεσμος τρόπος διατροφής.

Η δίαιτα για την υγεία του εντέρου

Το εντερικό μικροβίωμα (δηλαδή τα καλά μικρόβια που ζουν στο έντερό μας) και οι τροφές που του κάνουν καλό έχει αρχίσει να κερδίζει πολλούς οπαδούς ανάμεσα στους trendsetters.

Η Mindy Haar, αντιπρύτανης στο New York Institute of Technology (NYIT), School of Health Professions, πιστεύει ότι η αναζήτηση της υγείας του εντέρου θα κερδίζει διαρκώς έδαφος.

Η συγκεκριμένη δίαιτα έχει να κάνει με την κατανάλωση προβιοτικών και τροφών όπως τα τουρσιά ή το τσάι κομπούτσα αλλά και με την κατανάλωση περισσότερων τροφών με φυτικές ίνες, δηλώνει η καθηγήτρια.

Η δίαιτα της κάνναβης

Η κάνναβη και τα κανναβιοειδή είναι μια πολύ ισχυρή τάση στο χώρο της διατροφής. Ήδη αν έχετε παρατηρήσει «ξεφυτρώνουν» σαν τα μανιτάρια τα μαγαζιά που πωλούν προϊόντα διατροφής με βάση την κάνναβη.

Οι χρήστες π.χ. λαδιού κάνναβης ισχυρίζονται ότι έχει πολύ καλή αντιφλεγμονώδη δράση ενώ τα διατροφικά προϊόντα της κάνναβης βρίσκονται πολύ ψηλά στη λίστα των sites που δραστηριοποιούνται στο χώρο της ολιστικής διατροφής.

Η δίαιτα του πικρού

Αφού τα γλυκά βλάπτουν, ήρθε η ώρα να στραφούμε στα πικρά! Σπαράγγια, γκρέιπφρουτ, κακάο είναι τα συστατικά μιας δίαιτας που θα μας απασχολήσει το 2019, σύμφωνα με την Νεοϋορκέζα δόκτορα διατροφολογίας,  Ann Louise Gittleman.

Ο λόγος; “Τα πικρά τρόφιμα βοηθούν στην αποτοξίνωση του γαστρεντερικού μας και του συκωτιού. Έτσι φέρνουν καλύτερη πέψη, βοηθούν το θυρεοειδή να λειτουργεί κανονικά και αρχίζουμε να χάνουμε βάρος”, ισχυρίζεται η γιατρός.

Photos:Unsplash