Ινσταγκραμικό Ιδεώδες
Βόλτα στην πόλη

Ινσταγκραμικό Ιδεώδες

Ινσταγκραμικό Ιδεώδες

Μια τρυφερή νύχτα εξοργιστικής απλότητας, ονειρεύτηκα ότι υπήρχαν αόρατες δυνάμεις που μου έσπρωχναν σε μια εκδοχή του εαυτού μου, έτοιμη να αναλάβει δράση σε όποια κατεύθυνση όριζε ο ερωτικός αναβατήρας. Αυτό τον αναβατήρα μπορείς να τον πεις, και instagram. Μέσα από το instagram περνάει η πόλη, οι πόλεις, οι αισθήσεις και εγώ. Μέσα στην ακινησία μου τελικά περιδιαβαίνω. Μήπως το instagram είναι μια πρώτη απόπειρα της ανθρωπότητας στον διακτινισμό;

#aristotelis.bolovinos

Στα δικά μας τώρα, στου Νοεμβρίου τις ορέξεις. Κοντά σε μια δίνη ερωτικής υπερχείλισης. Κάθισα κάτω από τον ίσκιο του #aristotelis.bolovinos. Ευτυχώς το instagram επικυρώνει το όνειρο.

https://www.instagram.com/p/BmfPxyclbTC/?hl=el&taken-by=aristotelis.bolovinos

https://www.instagram.com/p/Bn6hB5KFg3Z/?hl=el&taken-by=aristotelis.bolovinos

https://www.instagram.com/p/BpSAc9JHH5M/?hl=el&taken-by=aristotelis.bolovinos

#thevoiceofgreece

https://www.instagram.com/p/BpY9j0NFVOJ/?hl=el&taken-by=thevoiceofgreece

«Ελλάδα έχεις ταλέντο» επαναλάμβανε μυσταγωγικά η λαχτάρα μου να ανακαλύπτω τα λαμπερά ταλέντα αυτές της χώρας. Αναμένω και φέτος το ποτ πουρί ταλαντούχων και ατάλαντων, χάζεψα και λίγο το “Τhe voice” που ξεκίνησε πριν λίγες εβδομάδες και αναζητώ και εγώ εκείνη τη φωνή που θα κάνει τον εσωτερικό μου τοίχο να σπάει ή έστω να γυρίσει (ο τροχός).

Να τι αποζητάμε, μια καινούργια ευκαιρία, ένα καινούργιο ταλέντο και τον Μουζουράκη που είναι τόσο πληθωρικός που θα μπορούσε να ‘ναι μόνος του όλοι οι κριτές.

#sundays_are_for_lovers

https://www.instagram.com/p/Bh_hRGwl1H2/?hl=el&tagged=sundays_are_for_lovers

Και ξαφνικά κάνει κρακ η επιφάνεια και όλα όλα μοιάζουν εύπεπτα και τρυφερά.

#birdmanathens

https://www.instagram.com/p/BpUlXgmi8VH/?hl=el&taken-by=birdmanathens

Σε ένα σύμπαν γεμάτο γεύσεις και επιλογές γυρεύω να βρω το κάτι που θα με εκπλήξει. “Et voila”.  Στο birdman – Japanese Bar του Άρη Βεζενέ κάνω στάση –υπόκλιση. Επιτέλους ένα tapas και sushi bar. Η στενόμακρη μπάρα, η υπέρ κουλ παρεΐστικη ατμόσφαιρα και η κουλτούρα των yiakitori, izakaya restaurants στο Τόκιο είναι τώρα εδώ.

Το φαγητό μπουκιά και συχώριο το tataki από βοδινό είναι ποιητικό και άλλες Χερουβείμ – γεύσεις που σκάνε στον ευτυχή μου ουρανίσκο. Όσοι δεν το δοκιμάσετε σπεύστε στη ράμπα του. Ίσως να χρειαστείτε πολλές επαναλήψεις μικρών ευλαβικών – εδεσμάτων πριν χορτάσετε, άλλα αξίζει τον κόπο.

#Lars_Von_Trier

Στην Λευκωσίας 13 στην Πλατεία Αμερικής ένα βινταζάδικο με μεταχειρισμένα ρούχα μοιάζει με ναό. «Όλοι μεταχειρισμένοι είμαστε» λέω δυνητικά και φοράω μια πάγιετα όλο χάντρα και προοπτικές. Αγοράζω τη Γαλλική Vogue και ξεφυλλίζοντας τη, βλέπω τι μπορώ να βρω σ’ αυτόν τον μικρό παράδεισο που όλα κάνουν 5 ευρώ.

Στο Ιντεάλ με την υπέροχη τεράστια οθόνη και τα μαλακά μπλε καθίσματα. Βλέπω το νοσηρό “The house that Jack built” του Lars von Trier, αγαπώ τον Lars για όλες αυτές τις παραπομπές του και που βάζει τόσο φιλοσοφική τροφή στις ταινίες του. Eδώ παρακολουθεί τη ζωή ενός serial killer που με πολύ ταλέντο ερμηνεύει ο  Matt Dillon, που παραμένει γόης, αλλά και στυγνός δολοφόνος. Όμως η ίδια η θεματολογία και η εμμονή του Trier με τους παιδικούς θανάτους, με αρρωσταίνουν. Νιώθω τη φρίκη να ανέβει σαν κισσός στο πόδι μου και φεύγω από το Ιντεάλ «σκιαγμένη», ψάχνοντας ψυχικές χειρολαβές. «Να το δείτε;», ακούω να ρωτάτε. Να το δείτε, άλλα να είστε προετοιμασμένοι ότι θα χαλαστείτε.

#Christos Karasavvidis

https://www.facebook.com/tesserakoritsakia/posts/604316979946758?__xts__%5B0%5D=68.ARDrUuG9OiBORWF7mkABi5cmZvmrSP7CZrKSPQ1M2TKMHyeVgcJas-MRAXqoF_FHteNn9MS6VPOMlpv03oNrMjYtYYrZiKL8JIYuAB7ecJNpOhdveZnPeMMiR4h94Rfk-3VWBxzdguID2-3jhyVVLwEwzWs_bWQKNw1f0M9GdTo9KPiQn19BQT7X2SqheWd1qPXzyYstPl4i6ciJYNDGtU0LlMRqrP78l_OY&__tn__=-R

Όμως μια υπέροχη παράσταση βάζει την καρδιά μου στη θέση της. Παρακολουθώ την δεύτερη εκδοχή από «Tα τέσσερα Κοριτσάκια» του Χρήστου Καρασαββίδη στο Tempus Verum – Εν Αθήναις εμπνευσμένο κείμενο από το πεζό που είχε γράψει ο Πικάσο. Παραστασάρα με τα όλα της. Λόγος, ρυθμός, ροή, νεύρο, εξαιρετικές ερμηνείες και από τις τέσσερις καλοκουρδισμένες ενζενί, ταλαντούχος και ο Χρήστος υπογράφει μια ποιητική δουλειά που σε πάει και σε φέρνει σαν εκκρεμές.

Σπεύσατε.

Για αυτή την εβδομάδα σας ασπάζομαι ινσταγκραμικά δική σας # julieagoraki