Έξοδος για γλυκό: 8 μέρη για να γλυκαθείτε!
Διατροφή

Έξοδος για γλυκό: 8 μέρη για να γλυκαθείτε!

Έξοδος για γλυκό: 8 μέρη για να γλυκαθείτε!

Το γλυκό είναι μια δύσκολη υπόθεση, περισσότερο από το φαγητό. Θέλει περισσότερη τέχνη, πιο καλά υλικά, μεγαλύτερη ακρίβεια. Ζαχαροπλαστεία και μάλιστα καλά ζαχαροπλαστεία υπάρχουν σε κάθε γειτονιά. Ο καθένας μας ξέρει από ένα. Τι γίνεται όμως αν θέλετε να κάνετε μια έξοδο για γλυκό; Αν θέλετε δηλαδή να πάτε κάπου όπου θα απολαύσετε γλυκιές δημιουργίες… καθήμενοι, ενδεχομένως πίνοντας και έναν απολαυστικό καφέ; Σας έχουμε 8 καλές προτάσεις.

Βάρσος

Κασσαβέτη 5, Κηφισιά

https://www.facebook.com/varsoskifisia/posts/1066723076821864

Μπορεί κάποιοι να το χαρακτηρίσουν “παλιακό”, εμείς το λέμε vintage και είναι ίσως το μόνο ζαχαροπλαστείο σε όλη την Αττική που έχει διατηρήσει τις γεύσεις του σχεδόν αναλλοίωτες στα δεκάδες χρόνια που λειτουργεί. Μη φύγετε από εκεί αν δεν δοκιμάσετε το άπαιχτο ρυζόγαλο σε πιάτο, τις πάστες και τα σιροπιαστά του, αλλά οι μερακλήδες σίγουρα θα τιμήσουν και μια ανύπερβλητη αλμυρή επιλογή: την τυρόπιτα ταψιού του. Το μόνο του μειονέκτημα; Το κάποιες φορές απαράδεκτο σέρβις του.

Zuccherino

Π. Φάληρο/Ν. Σμύρνη/Μοναστηράκι

https://www.facebook.com/zuccherino.gr/posts/1916542188463256

Μοντέρνο μεν, με σεβασμό στις γεύσεις δε, το Zuccherino έχει βασίσει τη φήμη του στο παγωτό, όμως κάθε γλυκό του έχει το δικό του κοινό. Τα αδέλφια Ντεμίρη ανέλαβαν την επιχείρηση του πατέρα τους και έχουν δημιουργήσει κουκλίστικους χώρους με χαρακτηριστικά παλ χρώματα για να καθίσετε και να απολαύσετε όχι μόνο παγωτό. Εμείς “ψηφίζουμε” Νέα Σμύρνη, πάνω στην πλατεία και πίνουμε στην υγειά σας μια άπαιχτη λευκή σοκολάτα με μαστίχα Χίου, ενώ στο στόμα λιώνει κάθε κουταλιά από το υπέροχο και απαλό cheesecake του με μαρμελάδα από φρούτα του δάσους.

Sarayli

Αγίου Αλεξάνδρου 30, Π. Φάληρο

https://www.facebook.com/saraylicafe/posts/2611517518888846

Από Μικρασιάτες για μερακλήδες, το Σαραγλί, όπως λέει και το όνομά του, είναι τόπος συνάντησης όσων αγαπούν τα ανατολίτικα γλυκά και θέλουν να απολαύσουν ένα… στο καθιστό.

Ο Λούκουμος

Λεωφόρος Ειρήνης 1, Ηλιούπολη

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=1212473322194038&id=286203201487726&substory_index=0

Τα καλά “λουκουματζήδικα” στην Αθήνα σχεδόν “έσβησαν” αλλά ευτυχώς υπάρχει ακόμα ο Λούκουμος για όσους αγαπάνε αυτό το απλό αλλά τόσο χορταστικό γλυκό. “Ψηφίζουμε” Λούκουμο για τους καλύτερους λουκουμάδες και βάφλα της Αθήνας. Να είστε προετοιμασμένοι, βέβαια, για ένα μικρό χαμό από οικογένειες και πιτσιρίκια που τον επιλέγουν.

Μαλεμπί

Δημ. Γούναρη 172, Γλυφάδα

https://www.facebook.com/malebi172/posts/1216699375148770:0

Άλλο ένα καφέ-ζαχαροπλαστείο με άρωμα Πόλης, για όσους θέλουν γλυκό στα νότια προάστια. Διαθέτει όλη τη γκάμα των γλυκών που θυμούνται οι παλιοί και ορέγονται οι νεότεροι, από σιροπιαστά, καζάν ντιπί, ασουρέδες και φυσικά θα πιείτε τσάι με τον παραδοσιακό, ανατολίτικο τρόπο. Στα πλην-όπως ακούμε- οι τιμές του.

Τα σερμπέτια στου Ψυρρή

Αισχύλου 3, Ψυρρή

https://www.facebook.com/serbetia/posts/2328831197333120

Για εσάς που αγαπάτε το κέντρο και έχετε και λίγο artistic διάθεση, τα Σερμπέτια θα γλυκάνουν τον ουρανίσκο σας αλλά και την καρδιά σας, στην κουκλίστικη γειτονιά του Ψυρρή.

Το σερμπετόσπιτο της Νάνσυ

Πλ. Ηρώων 1, Αθήνα

https://www.instagram.com/p/BeDytzcleAx/?utm_source=ig_web_copy_link

Από τα πιο γνωστά “γλυκατζίδικα” του κέντρου, “παντρεύει” το γλυκό με τον καφέ με τον πιο ιδανικό τρόπο για μια ηλιόλουστη βόλτα στην Αθήνα.

Estrella Athens

Ρόμβης 24Α, Αθήνα

https://www.instagram.com/p/BsP_QE5hkRD/?utm_source=ig_web_copy_link

Έκανε πάταγο στη Θεσσαλονίκη πριν μερικά χρόνια και συνεχίζει στην Αθήνα, ως χώρος για γλυκό και brunch. Αν ψήνεστε να μάθετε από κοντά τι είναι το μπουγατσάν- που ξεπέρασε τα σύνορα της χώρας μας- εδώ είναι το “σπίτι” του.