Σκύλος χάνει την όραση του και μια σκυλίτσα γίνεται η οδηγός του!
Viral

Σκύλος χάνει την όραση του και μια σκυλίτσα γίνεται η οδηγός του!

Σκύλος χάνει την όραση του και μια σκυλίτσα γίνεται η οδηγός του!

Οι φίλοι φαίνονται στα δύσκολα όπως λέει ο σοφός λαός μας. Πολλές φορές όμως δεν καταφέρνουμε να συμπαρασταθούμε πραγματικά στους φίλους μας όταν μας χρειάζονται.

Ευτυχώς ο Jake, ένα πανέμορφο golden retriever, είχε μία σπουδαία φίλη στο πλευρό του όταν σε ηλικία 2 ετών, έχασε την όρασή του.

Η “συγκάτοικος” του, Αddie, που είναι  επίσης golden retriever, απέδειξε την αφοσίωσή  και τη φιλία της, αναλαμβάνοντας το ρόλο του οδηγού του.

Τα προβλήματα του Jake ξεκίνησαν όταν ήταν 2 ετών.

Η ανθρώπινη οικογένειά του παρατήρησε ότι δεν έβλεπε καλά. Τελικά έμαθαν ότι το πρόβλημα του οφειλόταν στο γεγονός ότι σταμάτησε να παράγει δάκρυα. Οι κτηνίατροι που εξέτασαν τον Jake έδωσαν δύο επιλογές στην οικογένεια.

Είτε να αποφασίσουν να αφαιρέσουν τα μάτια του σκύλου τους χειρουργικά, είτε να του κάνουν ευθανασία.

Και οι δύο επιλογές ήταν εξαιρετικά δύσκολες, όμως η οικογένεια έλαβε πολλά μηνύματα συμπαράστασης από άλλους ιδιοκτήτες σκύλων που αντιμετώπισαν το ίδιο πρόβλημα.

Στα μηνύματα αυτά τους διαβεβαίωναν ότι τα σκυλιά είναι πολύ προσαρμοστικά όταν χάνουν την όρασή τους και μπορούν να ζήσουν ευτυχισμένα.

Ο κτηνίατρος τους, τους είπε επίσης ότι η αίσθηση της όρασης είναι λιγότερο σημαντική για τους σκύλους, από την όσφρηση και την ακοή.

Με αυτά τα δεδομένα η ανθρώπινη οικογένεια του Jake, πήρε την απόφαση της χειρουργικής αφαίρεσης των ματιών του.

Η αγωνία τους μετριάστηκε όταν το πανέμορφο golden retriever άρχισε να κουνά την ουρά του, αμέσως μόλις ξύπνησε από την νάρκωση.

Όλα τα υπόλοιπα τα ανέλαβε ο άλλος σκύλος της οικογένειας, η Addie. Η Αddie έγινε η οδηγός και συνοδοιπόρος του Jake και τον συνοδεύει και τον καθοδηγεί παντού.

Oι δυο τους είναι ευτυχισμένοι και η  βαθιά φιλία τους  δίνει ανεκτίμητα μαθήματα ζωής και αφοσίωσης.

Δείτε τρυφερές φωτογραφίες και video από την καθημερινότητα του Jake και της Addie:

https://www.instagram.com/p/ByiPz9CgxnF/?utm_source=ig_web_copy_link

Πηγή: Bored Panda