Καλλιτέχνης έφαγε μπανάνα-έργο τέχνης αξίας 120.000 δολαρίων
Viral

Καλλιτέχνης έφαγε μπανάνα-έργο τέχνης αξίας 120.000 δολαρίων

Καλλιτέχνης έφαγε μπανάνα-έργο τέχνης αξίας 120.000 δολαρίων

Απίστευτη στιγμή

Ένα απίστευτο περιστατικό έλαβε χώρα στο Μαϊάμι όταν ένας καλλιτέχνης ξεκόλλησε και έφαγε την μπανάνα αξίας 120.000 δολαρίων του Μαουρίτσιο Κατελάν από τον τοίχο μιας γκαλερί.

Για την ακρίβεια, το απίστευτο περιστατικό διαδραματίστηκε το Σάββατο στην διεθνή γκαλερί Perrotin στο Art Basel στο Μαϊάμι, η οποία συγκεντρώνει καλλιτέχνες και γκαλερίστες από ολόκληρο τον κόσμο, όταν άρπαξε και έφαγε μια μπανάνα, η οποία ήταν κολλημένη με κολλητική ταινία σε τοίχο της γκαλερί καθώς επρόκειτο για έργο τέχνης.

Η μπανάνα ήταν έργο τέχνης του Ιταλού καλλιτέχνη Μαουρίτσιο Κατελάν, με τίτλο “Κωμικός” και είχε πουληθεί σε έναν Γάλλο συλλέκτη έναντι 108.000 ευρώ.

Σε ένα βίντεο που ανέβασε στον λογαριασμό του στο Instagram, ο Ντέιβιντ Ντατούνα, ο ίδιος πλησιάζει την κολλημένη μπανάνα στον τοίχο, της ξεκολλάει την κολλητική ταινία και την τρώει.

https://www.instagram.com/p/B5yIFp2hyE-/

“Παράσταση τέχνης…πεινασμένος καλλιτέχνης”, ακούγεται να λέει καθώς ξεκολλάει το φρούτο, το ξεφλουδίζει και το δαγκώνει. “Ευχαριστώ, πολύ καλό”.

Μερικοί παριστάμενοι ακούγονται στο βίντεο να γελάνε, ενώ ένας σαστισμένος υπάλληλος της γκαλερί τον οδηγεί σε έναν διπλανό χώρο.

“Δεν κατέστρεψε το έργο τέχνης. Η μπανάνα είναι η ιδέα”, δήλωσε στην Miami Herald ο Λισιέν Τεράς, ο διευθυντής της Galerie Perrotin.

Όπως προέκυψε, η αξία του έργου βρίσκεται στο πιστοποιητικό γνησιότητας, έγραψε η εφημερίδα. Η μπανάνα είναι αναμενόμενο να αντικατασταθεί.

Πράγματι, μια άλλη μπανάνα κολλήθηκε στον τοίχο περίπου 15 λεπτά αφού ο Ντατούνα έφαγε την αρχική.

Πηγή: ΑΠΕ