Ευρηματικός Γάλλος προσάρμοσε πασίγνωστα comics για να αφυπνίσει για την εγκατάλειψη των κατοικίδιων ζώων
Viral

Ευρηματικός Γάλλος προσάρμοσε πασίγνωστα comics για να αφυπνίσει για την εγκατάλειψη των κατοικίδιων ζώων

Ευρηματικός Γάλλος προσάρμοσε πασίγνωστα comics για να αφυπνίσει για την εγκατάλειψη των κατοικίδιων ζώων

Για τους περισσότερους ανθρώπους το καλοκαίρι φέρνει χαρά, ξέγνοιαστες στιγμές και φυσικά τις πολυαναμενόμενες διακοπές.

Δυστυχώς όμως αυτό δεν ισχύει  για πολλά κατοικίδια στη Γαλλία, καθώς ο ερχομός του καλοκαιριού σημαίνει γι’ αυτά την εγκατάλειψή τους από τους ιδιοκτήτες τους και την έναρξη της δύσκολης ζωής τους στο δρόμο.

Σοκαριστικά τα στοιχεία της εγκατάλειψης!

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, 100.000 κατοικίδια εγκαταλείπονται στη Γαλλία κάθε χρόνο κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Αυτός ο αριθμός φαντάζει ακόμη πιο τρομακτικός, αν αναλογιστεί κανείς ότι αυτό συμβαίνει κατή τη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου μόνο!

Τα ζωάκια μένουν στο δρόμο καθώς οι ιδιοκτήτες τους δεν βρίσκουν κάποιον ξενώνα, ή κάποιον άνθρωπο να τα φροντίσει και προτιμούν να τα εγκαταλείψουν, παρά να πάρουν μαζί τους στις διακοπές τους. Η σκληρή πραγματικότητα είναι ότι τα περισσότερα από αυτά τα εγκαταλελειμμένα κατοικίδια, βρίσκονται ξαφνικά στο δρόμο επειδή οι ιδιοκτήτες τους δεν τα πηγαίνουν σε κάποιο άσυλο ζώων. Πολλοί μάλιστα επιλέγουν να τους κάνουν ακόμα και ευθανασία.

Όλο αυτό συμβαίνει επειδή ζούμε σε μια υπερκαταναλωτική κοινωνία και η αγορά ενός  ζώου πολλές φορές είναι μια παρορμητική αγορά.

Πολλοί γονείς αγοράζουν ένα κατοικίδιο σαν χριστουγεννιάτικο δώρο για τα παιδιά τους και μόλις προκύψει η παραμικρή  δυσκολία δεν διστάζουν να το εγκαταλείψουν.

Αυτοί οι άνθρωποι ξεχνούν μάλλον ότι ένα ζωάκι δεν είναι παιχνίδι αλλά ένα ζωντανό ον με συναισθήματα.

Η ευρηματική ιδέα του Νicolas Amiard

Έχουν δημιουργηθεί πολλές καμπάνιες αφύπνισης του κόσμου απέναντι σε αυτή την τρομερή αδικία, όμως μία είναι αυτή  που ξεχώρισε.

Το πρότζεκτ λέγεται Summer Adventures (Καλοκαιρινές Διακοπές) και είναι το αποτέλεσμα της δουλειάς του καλλιτέχνη Nicolas Amiard.

Η έκθεση αποτελείται από κλασσικά κόμικ από την παιδική μας ηλικία, από τον Σκούμπι – Ντου και τον ΤενΤεν, μέχρι τους Σίμπσονς και τον Αστερίξ.

Τα συνολικά 10 έργα αποτυπώνουν την θλίψη που θα ένιωθαν τα ζωάκια αν τα εγκατέλειπαν οι πρωταγωνιστές των comics για να πάνε στις καλοκαιρινές τους διακοπές.

Santa’s Little Helper

Idefix

Scooby – Doo

Pekachoo

Dug

Snoopy

Pluto

Bill

Milou

Rantanplan

Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε όλοι μας ότι τα ζωάκια μας δεν είναι ιδιοκτησία μας, αλλά μέλη της ανθρώπινης μας οικογένειας.

Η αγάπη που μας προσφέρουν είναι αγνή και άδολη και το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε, είναι να τα φροντίζουμε και να τα αγαπάμε.

Πηγή: Βored Panda