5 πράγματα που πρέπει να βάλετε στην κατάψυξη (και δεν ξέρατε ότι μπορείτε!)
Διατροφή

5 πράγματα που πρέπει να βάλετε στην κατάψυξη (και δεν ξέρατε ότι μπορείτε!)

5 πράγματα που πρέπει να βάλετε στην κατάψυξη (και δεν ξέρατε ότι μπορείτε!)

Η κατάψυξη είναι εκείνο το πολύ παγωμένο μέρος του ψυγείου σας που σας θυμίζει το Βόρειο Πόλο. Εκεί συνήθως “αναπαύονται” τα παγάκια που δροσίζουν τον καφέ, το χυμό και το νερό σας το καλοκαίρι. Όμως η κατάψυξη  μπορεί να σας φανεί χρήσιμη σε πάρα πολλές άλλες περιπτώσεις και αυτά τα tips θα θέλαμε να τα μοιραστούμε μαζί σας.

1. Παγώστε τις μπαταρίες

Αυτό είναι ένα πολύ καλό κόλπο ειδικά όταν έχει ζέστη, για να μην χάνουν τα υγρά τους πριν την ώρα τους και να διατηρούνται περισσότερο καιρό. Βάλτε όσες μπαταρίες δεν χρησιμοποιείτε αλλά είναι καλές σε ένα σακουλάκι και κατευθείαν στην κατάψυξη.

2. Κάντε παγάκια κρασιού

Εάν σας περίσσεψε κρασί και σκοπεύατε να το πετάξετε βάλτε το σε παγοθήκη και καταψύξτε το. Το παγωμένο κρασί είναι χρήσιμο και για το φαγητό που η συνταγή του απαιτεί κρασί, αλλά και για να φτιάξετε κοκτέιλ που πρέπει να είναι παγωμένα αλλά όχι αραιωμένα (όταν λιώσουν τα κανονικά παγάκια).

3. Βάλτε τα πατατάκια στην κατάψυξη

Εάν θέλετε να είναι πάντα τραγανά είναι η μόνη λύση. Τα πατατάκια, ειδικά εάν τα αποθηκεύετε σε μέρη με υγρασία, πανιάζουν και μπαγιατεύουν. Η κατάψυξη θα τα διατηρεί πάντα φρέσκα και τραγανά.

4. Φτιάξτε ξυλάκια frozen yogurt

Χρειάζεστε μόνο ξυλάκια και μικρά κεσεδάκια γιαουρτιού (όπως τα παιδικά που πωλούνται στο σουπερμάρκετ). Βυθίστε με προσοχή το ξυλάκι μέσα στο γιαούρτι, προσέχοντας να μην σκίσετε πολύ το κάλυμά του. Βάλτε τα γιαουρτάκια στην κατάψυξη και αφήστε τα μερικές ώρες. Αφαιρέστε το κάλυμμα και τραβήξτε προσεκτικά το ξυλάκι προς τα έξω. Το αποτέλεσμα είναι ξυλάκια με παγωμένο γιαούρτι, ένα επιδόρπιο ιδανικό και για παιδιά.

5. Παγώστε τις ώριμες μπανάνες

Δεν υπάρχει λόγος να πετάξετε τις παραγινωμένες  μπανάνες σας. Απλώς παγώστε τες καθαρισμένες. Γιατί; Διότι όταν τις βάλετε στο μπλέντερ παγωμένες και τις χτυπήσετε θα έχετε το πιο γρήγορο παγωτό που έχετε φάει ποτέ. Μόνο με ένα υλικό. Αντίστοιχα μπορείτε να παγώσετε όλων των ειδών τα φρούτα ώστε να τα βάζετε στο μπλέντερ με γιαούρτι ή γάλα και να φτιάχνετε smoothies.