Quiz: Πόσο καλά γνωρίζεις τα χριστουγεννιάτικα έθιμα του κόσμου;
Ελλάδα

Quiz: Πόσο καλά γνωρίζεις τα χριστουγεννιάτικα έθιμα του κόσμου;

Quiz: Πόσο καλά γνωρίζεις τα χριστουγεννιάτικα έθιμα του κόσμου;

Είναι ξανά αυτή η υπέροχη εποχή του χρόνου και κάθε γωνιά της γης έχει τη δική της παράδοση. Μπορείς να μαντέψεις σωστά την καταγωγή τους στο quiz που ετοιμάσαμε για τα Χριστούγεννα; Εκτός από τα χριστουγεννιάτικα γλυκά και τα τεράστια οικογενειακά τραπέζια της ημέρας των Χριστουγέννων κάθε χώρα έχει τις δικές της παραδόσεις.

Κάθε χώρα που πιστεύει στην ύπαρξη των Χριστουγέννων, έχει διαμορφώσει στο πέρασμα των αιώνων διάφορες συνήθειες γύρω από τον ερχομό του θείου βρέφους, τον Άγιο Βασίλη (ή Santa Claus ή Saint Nicolas), τα ξωτικά, το βόρειο πόλο, τα άτακτα και τα καλά παιδιά, αλλά και όσους «δικαιούνται» να τους πάρουν δώρο ή όχι. Επίσης, όλες αυτές οι χώρες βάζουν και το φανταστικό στοιχείο σε κάθε έθιμο, αλλά και σε κάθε παραμύθι που διηγούνται αυτές τις μέρες στα παιδιά.

Ξέρατε, για παράδειγμα, ότι μία χώρα έχει έθιμο να κάνουν camping οι οικογένειες τις μέρες των γιορτών; Κάποιοι άλλοι τρώνε στο δείπνο των Χριστουγέννων KFC ενώ οι κάτοικοι μιας άλλης χώρας τα γιορτάζουν επί 13 μέρες συνεχόμενα! Αυτά κι ακόμη περισσότερα έθιμα από όλο τον κόσμο στο quiz που ακολουθεί.