Opus Dei: Κλινική της καθολικής οργάνωσης θεωρεί την ομοφυλοφιλία παράγοντα… γαστρεντερίτιδας!
Περίεργα

Opus Dei: Κλινική της καθολικής οργάνωσης θεωρεί την ομοφυλοφιλία παράγοντα… γαστρεντερίτιδας!

Opus Dei: Κλινική της καθολικής οργάνωσης θεωρεί την ομοφυλοφιλία παράγοντα… γαστρεντερίτιδας!

Η γαστρεντερίτιδα είναι μία ασθένεια που κάθε χρόνο προσβάλλει χιλιάδες ανθρώπους κι ευτυχώς διαρκεί λίγο.

Ως παράγοντες που την προκαλούν έχουν εντοπισθεί πολλοί και διάφοροι, όμως ουδέποτε είχε συσχετισθεί η ασθένεια με την ομοφυλοφιλία, ή τη συχνή εναλλαγή ερωτικών συντρόφων.

Στο φυλλάδιο για τις Πρώτες Βοήθειες, που διανεμήθηκε στο προσωπικό της Πανεπιστημιακής Κλινικής της Ναβάρα, στην Ισπανία η οποία ανήκει και διευθύνεται από την οργάνωση Opus Dei της Καθολικής Εκκλησίας, διατυπώνεται ένας κώδικας ηθικής και προσωπικής συμπεριφοράς του προσωπικού, που θα πρέπει να συμφωνεί με τα ηθικά διδάγματα της Καθολικής Εκκλησίας.

Σε αυτόν των κώδικα προβλέπεται πως όλες οι δραστηριότητες της κλινικής νοσηλείας και έρευνας, θα πρέπει να σέβονται αυστηρά την ζωή των ανθρώπων από την απαρχή της γονιμοποίησής τους, όπως επίσης και τις αρχές της καθολικής ηθικής για τις εκφάνσεις της ανθρώπινης σεξουαλικότητας και τεκνοποίησης.

Στο εδάφιο περί γαστρεντερίτιδας, που υπογράφουν οι Laura Garcia Alvaran, πανεπιστημιακή ερευνήτρια, και ο ειδικός γαστρεντερολόγος, Ramon Angos, περιγράφονται τα συμπτώματα της νόσου.

Aφού επισημαίνεται ότι είναι πλείστες οι αιτίες που την προκαλούν, μεταξύ αυτών και η πρόσληψη του μικροβίου στη διάρκεια ταξιδιών σε χώρες του Τρίτου Κόσμου, συνεχίζει με μία απαρίθμηση των «επιδημιολογικών στοιχείων που σε ορισμένες περιπτώσεις είναι απαραίτητα για την αιτιολόγησή της».

Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται και οι «σεξουαλικές συνήθειες», επισημαίνοντας ιδιαίτερα την «εναλλαγή συντρόφων και την ομοφυλοφιλία», που μπορεί να δικαιολογεί την πιθανή εμφάνιση πρωκτίτιδας, και μολύνσεις σινγκέλα, σαλμονέλα, καμπυλοβακτηριδίων και γονόρροιας στον ασθενή.

Παράλληλα, συμβουλεύει το νοσοκομειακό προσωπικό να καταγράφει τα στοιχεία για πιθανά πρόσφατα ταξίδια ή το επάγγελμα του ασθενούς.

Ιδίως εάν πρόκειται για προσωπικό που απασχολείται σε νηπιαγωγεία, σφαγεία, υπηρεσίες ιατρικής βοήθειας και την καταγραφή της κατανάλωσης μολυσμένων προϊόντων, ή την έκθεση σε τοξικά εντομοκτόνα.

Η συμπερίληψη της σεξουαλικότητας – ομοφυλοφιλίας στους πιθανούς παράγοντες εμφάνισης της γαστρεντερίτιδας, προκάλεσε έκπληξη σε ειδικούς και σε γιατρούς που απευθύνθηκε η ισπανική εφημερίδα El Publico, επισημαίνοντας πως τα συμπεράσματα αυτά δεν έχουν καμία επιστημονική βάση.

Επίσης δεν περιλαμβάνεται και σε κανέναν οδηγό διαχείρισης περιστατικών και συμπεριφοράς προσωπικού σε καμία άλλη κλινική και κρατικό νοσοκομείο.

Ούτε επίσης περιγράφεται σε κάποιο πρωτόκολλο για τις πρώτες βοήθειες του τμήματος υγείας στις αυτόνομες περιφέρειες της χώρας.

Μάλιστα δεν περιγράφεται καν στην περιφέρεια της ίδιας της Ναβάρα, όπου έχει την έδρα της η κλινική της Opus Dei.

Πηγή: ΑΠΕ