Κίνα: Η μεγαλύτερη γέφυρα από 3D εκτυπωτή με μπετόν
Περίεργα

Κίνα: Η μεγαλύτερη γέφυρα από 3D εκτυπωτή με μπετόν

Κίνα: Η μεγαλύτερη γέφυρα από 3D εκτυπωτή με μπετόν

Η Κίνα μπορεί να περηφανεύεται πλέον ότι διαθέτει τη μεγαλύτερη πεζογέφυρα του κόσμου που κατασκευάστηκε εξ ολοκλήρου από τρισδιάστατο εκτυπωτή με μπετόν. Η γέφυρα κατασκευάστηκε και τοποθετήθηκε στη συνοικία Μπαοσάν της Σαγκάης.

Σχεδιάστηκε από μια ομάδα, επικεφαλής της οποίας ήταν ο καθηγητής στη Σχολή Αρχιτεκτονικής του Πανεπιστημίου Τσινγκχουά, Σου Βεϊγκουό σε συνεργασία με την εταιρεία Shanghai Wisdom Bay Investment Management Company.

Το μήκος της είναι 26,3 μέτρα και το πλάτος 3,6 μέτρα. Οι σχεδιαστές εμπνεύστηκαν από την πολύ παλιά γέφυρα Άντζι στο Ζαοσιάν, την πιο παλιά, ανοιχτή, πέτρινη, αψιδωτή γέφυρα του κόσμου.

Αυτό που έχει ενδιαφέρον είναι ότι έχει είναι ενσωματωμένο σύστημα παρακολούθησης σε πραγματικό χρόνο. Αυτό σημαίνει ότι οι επιστήμονες παρακολουθούν ανά πάσα στιγμή δεδομένα για την παραμόρφωσή της και την τάση της κατασκευής. Έτσι μπορούν να συλλέξουν πολύτιμες πληροφορίες για τη συμπεριφορά νέων υλικών σκυροδέματος και τις μηχανικές ιδιότητες της δομής των εκτυπωτικών εξαρτημάτων.