Αυτό το εξωτικό φρούτο στοιχίζει 1000 δολάρια το ένα
Περίεργα

Αυτό το εξωτικό φρούτο στοιχίζει 1000 δολάρια το ένα

Αυτό το εξωτικό φρούτο στοιχίζει 1000 δολάρια το ένα

Μια ξεχωριστή ποικιλία του εξωτικού φρούτου Ντούριαν πωλείται στην αγορά της Ινδονησίας προς 1000 δολάρια το κομμάτι. Η εξωφρενική τιμή έχει προκαλέσει έντονη συζήτηση γύρω από το νέο υβρίδιο με τίτλο J-Queen, το οποίο και παράγει μόνο ένας άνθρωπος στον πλανήτη. Το πράσινο αγκαθωτό του περίβλημα είναι χαρακτηριστικό, ενώ για πολλού στην Ανατολή, η βουτυράτη και ιδιαίτερη γεύση του, το καθιστά πράγματι βασιλιά των φρούτων.

https://www.instagram.com/p/BtFdTzgAihV/

Ο 32χρονος φοιτητής ψυχολογίας Aka είναι ο δημιουργός του φρούτου που στοιχίζει κυριολεκτικά μια περιουσία. Όπως ισχυρίζεται είναι ο μόνος που διαθέτει τη συγκεκριμένη ποικιλία, ενώ για την ώρα αρνείται να μοιραστεί τους πολύτιμους σπόρους με τον οποιονδήποτε. Ο ίδιος εξηγεί πως η τιμή δικαιολογείται από το γεγονός πως το δέντρο που παράγει τους καρπούς J-Queen, δίνει μόλις 20 τέτοια φρούτα το χρόνο.

https://www.instagram.com/p/BtLCKrtgZDz/

“Σκοπός μου είναι να βελτιώσω το εισόδημα των αγροτών, δημιουργώντας υψηλής ποιότητας Ντούριαν” δηλώνει ο ίδιος σε δημοσίευμα του CNN. Και όπως φαίνεται, ο τρόπος που πλασάρει κανείς ένα προϊόν μπορεί να έχει αποτέλεσμα. Το εμπορικό κέντρο στην Τζακάρτα που τοποθέτησε τέσσερα από τα πανάκριβα φρούτα σε προθήκη προς πώληση, αναφέρει πως έχει ήδη πουλήσει τα δύο από αυτά.

Το φρούτο με την ιδιαίτερη μυρωδιά

Ωστόσο, όπως διαβάζουμε, μπορεί η υφή και η γεύση του Ντούριαν να είναι εξαιρετική, πολλοί είναι εκείνοι που δεν αντέχουν λεπτό τη μυρωδιά του. Η Σιγκαπούρη έχει απαγορεύσει τη μεταφορά των φρούτων αυτών με το μετρό εξαιτίας της ιδιαίτερα έντονης μυρωδιάς. Ορισμένοι την παρομοιάζουν με εκείνοι σάπιων λαχανικών ή άπλυτης κάλτσας. Πριν από έναν χρόνο αεροσκάφος που μετέφερε τέτοια φρούτα στις αποσκευές, παρέμεινε προσωρινά στο έδαφος, έπειτα από παράπονα των επιβατών για έντονη δυσοσμία στην καμπίνα.