Wine bars: Προορισμοί στο κέντρο να τους… πιεις στο ποτήρι
Διατροφή

Wine bars: Προορισμοί στο κέντρο να τους… πιεις στο ποτήρι

Wine bars: Προορισμοί στο κέντρο να τους… πιεις στο ποτήρι

Για εσένα που έχεις αποφασίσει να περάσεις το απογευματόβραδο του στο κέντρο της Αθήνας παρέα με ένα ποτήρι καλό κρασί, το znews.gr σού έχει 5 προτάσεις.

Wine station @Chocolat Royal

https://www.facebook.com/chocolatroyalthisio/posts/2785195748164809

Πρόκειται για έναν χώρο στο ισόγειο του Chocolat Royal, το οποίο αφορά αποκλειστικά όσους αγαπούν το καλό κρασί.

Διαθέτει 150 ετικέτες του ελληνικού αμπελώνα και εκλεκτά πιάτα που θα ταιριάξουν απόλυτα με την επιλογή του κρασιού σας.

Αποστόλου Παύλου 27, Θησείο

Heteroclito cave & bar a vin

https://www.instagram.com/p/BtQ4La1Hy9Q/?utm_source=ig_web_copy_link

Απέναντι από την Μητρόπολη υπάρχει ένας χώρος στον οποίο σερβίρονται πάνω από 200 ελληνικές ετικέτες, ορισμένες από αυτές περιορισμένης παραγωγής.

Εκεί, η ομάδα του heteroclito, είναι πάντα έτοιμη και πρόθυμη να σου λύσει κάθε απορία για τα κρασιά και να σε βοηθήσει να επιλέξεις εκείνο που σου ταιριάζει.

Extra tip: Μπορείς να αγοράσεις και για το σπίτι σε τιμές κάβας!

Φωκίωνος 2 & Πετράκη (απέναντι από τη Μητρόπολη)

By the glass

https://www.facebook.com/fotinipantzia/posts/1559822854129051

«Ο παλιός είναι αλλιώς» και το By the Glass είναι ο… παλιός της υπόθεσης, καθώς αποτελεί το πρώτο αυθεντικό wine bistro στην Αθήνα.

Στη Στοά Ράλλη μπορείς να βρεις 400 ετικέτες κρασιού, καινοτομίες του μαγαζιού, αλλά και ένα μενού που ταιριάζει γάντι με την επιλογή του οίνου που θα επιλέξετε.

Όσο για τον χώρο. Τόσο η Στοά Ράλλη, όσο και το υπέροχο αίθριο, αλλά και τα τραπεζάκια πάνω στην πλατεία συνθέτουν ιδανικά το σκηνικό μιας όμορφης εξόδου.

 Γ. Σουρή 3, Σύνταγμα

Wine O’ Clock

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=2609456415738538&id=1287533111264215

Ένας μέρος της ιδανικής ζωής ενός ανθρώπου θα μπορούσε να συμπεριλαμβάνει στιγμές με θέα την Ακρόπολη και ένα ποτήρι κρασί στο χέρι.

Μια τέτοια στιγμή μπορεί να απολαύσει στο Wine O’ Clock, το οποίο από το 2016 έχει κερδίσει τους οινόφιλους και αποτελεί το στέκι τους. Περίπου 85 ετικέτες Ελλήνων παραγωγών, ο ιδιοκτήτης ψηφίζει… ελληνικά.

Λεμπέση 10, Ακρόπολη

Zampanό

https://www.instagram.com/p/BjNqcMbHbMD/?utm_source=ig_web_copy_link

Αν θέλεις να ταξιδέψεις στους αμπελώνες όλου του κόσμου μέσω του οίνου, τότε δεν έχεις παρά να επισκεφτείς το restaurant bar στην καρδιά του Ψυρρή.

Πέραν των καλύτερων ελληνικών ετικετών που διαθέτει το Zampanό, στη λίστα του μπορείς να βρεις επιλογές από τη Γαλλία, την Ιταλία, την Αυστραλία, τη Νέα Ζηλανδία, την Καλιφόρνια, την Αργεντινή, τη Χιλή, την Ισπανία και άλλες χώρες.

Σαρρή 18, Ψυρρή