Λάμπρος Βακιάρος: Γλυκόξινες γαρίδες με ρύζι και λαχανικά
Διατροφή

Λάμπρος Βακιάρος: Γλυκόξινες γαρίδες με ρύζι και λαχανικά

Λάμπρος Βακιάρος: Γλυκόξινες γαρίδες με ρύζι και λαχανικά

Ένα ιδιαίτερο, απολαυστικό και υγιεινό πιάτο ετοίμασε ο Λάμπρος Βακιάρος στην κουζίνα της “Φωλιάς των Κου Κου”.

Γλυκόξινες γαρίδες με ρύζι και λαχανικά για να εντυπωσιάσεις τους καλεσμένους σου.

Υλικά

Για τη γλυκόξινη σάλτσα

  • 80 γρ. μηλόξυδο
  • 80 γρ. μέλι
  • 250 γρ. χυμό ανανά
  • 35 γρ. κέτσαπ
  • 30 γρ. σόγια
  • 3 γρ. μπούκοβο προαιρετικά (Rock n Hot)

  • 30 γρ. ελαιόλαδο + 45 – 60 γρ.
  • 2 σκελίδες σκόρδο (ψιλοκομμένη)
  • 500 γρ. γαρίδες (καθαρισμένες)
  • 180 γρ. κρεμμύδι (κομμένο σε μεγάλους κύβους)
  • 1 κόκκινη πιπεριά (κομμένη σε μεγάλους κύβους)
  • 1 πράσινη πιπεριά (κομμένη σε μεγάλους κύβους)
  • 1 κίτρινη πιπεριά (κομμένη σε μεγάλους κύβους)
  • 300 γρ. μπρόκολο (μόνο τις τούφες)

Για το γαρνίρισμα και το σερβίρισμα

  • 4 – 5 φρέσκα κρεμμύδια (ψιλοκομμένα)
  • 20 γρ. λευκό σουσάμι ή 50 γρ. κάσιους
  • Βρασμένο ρύζι basma

Εκτέλεση

Για τη γλυκόξινη σάλτσα

  1. Σε ένα μικρό κατσαρολάκι προσθέτουμε όλα τα υλικά για τη σάλτσα και ζεσταίνουμε σε μέτρια θερμοκρασία (5-6).
  2. Μόλις πάρει μια βράση ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα και στη συνέχεια βράζουμε τη σάλτσα για περίπου 6 – 7 λεπτά, εώς ότου αρχίζει να πήζει.
  3. Αποσύρουμε και αφήνουμε να κρυώσει.
  1. Προθερμαίνουμε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία (5-7), προσθέτουμε το λάδι και στη συνέχεια το σκόρδο. Τσιγαρίζουμε για λιγότερο από 40’’ και στη συνέχεια προσθέτουμε τις γαρίδες.
  2. Μαγειρεύουμε για 2 – 3 και αφαιρούμε προσωρινά τις γαρίδες από το τηγάνι.
  3. Προσθέτουμε 3 – 4 κ.σ. λάδι και στη συνέχεια το κρεμμύδι, την κόκκινη, πράσινη και κίτρινη πιπεριά.
  4. Τσιγαρίζουμε για άλλα 4 – 5 λεπτά, μέχρι οι πιπεριές να αρχίσουν να μαλακώνουν και στη συνέχεια προσθέτουμε το μπρόκολο και επαναφέρουμε τις γαρίδες. Περιχύνουμε με τη σάλτσα.
  5. Ανακατεύουμε καλά και μαγειρεύουμε για άλλα 5 λεπτά.
  6. Διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι και πιπέρι, γαρνίρουμε με το φρέσκο κρεμμύδι και το σουσάμι ή τα κάσιους και σερβίρουμε πάνω από βρασμένο ρύζι basmati.