Λάμπρος Βακιάρος: Χειροποίητα τυροψωμάκια
Διατροφή

Λάμπρος Βακιάρος: Χειροποίητα τυροψωμάκια

Λάμπρος Βακιάρος: Χειροποίητα τυροψωμάκια

Λαχταριστά, ζεστά τυροψωμάκια έφτιαξε ο Λάμπρος Βακιάρος στους “Κου Κου” σήμερα!

Υλικά

  • 240 γρ. γάλα
  • 30 γρ. λευκό ξύδι
  • 300 γρ.* αλεύρι + 35 γρ.* (αν χρειαστεί)
  • 8 γρ. baking powder
  • 4 γρ. μαγειρική σόδα
  • 5 γρ. αλάτι
  • 60 γρ. βούτυρο
  • 2 αυγά + 1 ασπράδι
  • 100 γρ. γραβιέρα
  • 100 γρ. φέτα

Τυρόψωμα με μυρωδικά

  • 5 – 6 κλωναράκια θυμάρι
  • 1 κλωναράκι δενδρολίβανο
  • 8 γρ. μαϊντανό (ψιλοκομμένο)

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190 βαθμούς στον αέρα.
  2. Προσθέτουμε στο γάλα, το λευκό ξύδι και αφήνουμε τουλάχιστον για 10 – 15 λετπά, έως ότου το δούμε πηχτό και ελαφρώς ‘κομμένο’ .
  3. Σε ένα μεγάλο μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι, τη baking powder, τη μαγειρική σόδα και το αλάτι.
  4. Σε μικρότερο μπολ προσθέτουμε το βούτυρο, τα αυγά και το γάλα με το ξύδι (όταν είναι έτοιμο) και με έναν αυγοδάρτη ομογενοποιούμε.
  5. Ενσωματώνουμε τα υγρά στο μπολ με τα στερεά και στη συνέχεια ομογενοποιούμε πολύ καλά.
  6. Προσθέτουμε τα τυριά και με τη βοήθεια μια πλαστικής σπάτουλας ζάχαροπλαστικής (μαρίζ) ή με μια κουτάλα τα ενσωματώνουμε στο μείγμα.
    • Για το τυρόψωμο με μυρωδικά απλά προσθέστε τα ψιλοκομμένα μυρωδικά.
  7. Αλευροβουτυρώνουμε ατομικές φόρμες για muffins και γεμίζουμε λίγο παραπάνω από τη μέση.
  8. Ψήνουμε για 16 – 20 λεπτά, αναλόγως με το μέγεθος της φόρμας, ή εώς ότου μια οδοντογλυφίδα βγει στεγνή από το κέντρο.

Δείτε την εκτέλεση της συνταγής: