Δημήτρης Μακρυνιώτης: Λαχταριστό ρυζόγαλο με πραλίνα και λεμόνι
Διατροφή

Δημήτρης Μακρυνιώτης: Λαχταριστό ρυζόγαλο με πραλίνα και λεμόνι

Δημήτρης Μακρυνιώτης: Λαχταριστό ρυζόγαλο με πραλίνα και λεμόνι

Το ρυζόγαλο αποτελεί ένα κλασικό επιδόρπιο που τρώγεται από μικρούς και μεγάλους και ο Δημήτρης Μακρυνιώτης έδειξε μια παραλλαγή με πραλίνα!

Υλικά

  • 1,5 λίτρο γάλα πλήρες
  • 150 γρ. μέλι
  • 125 γρ. Ρύζι γλασέ
  • 200 γρ. πραλίνα
  • Ξύσμα από λεμόνι

Εκτέλεση

  • Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, το μέλι και το ρύζι και το αφήνουμε σε πολύ δυνατή φωτιά ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα ελαφρώς μέχρι να πάρει μια βράση.
  • Αφού πάρει βράση χαμηλώνουμε την φωτιά τόσο ώστε να μην κοχλάζει αλλά να βγάζει υδρατμούς και ανακατεύουμε σε τακτά χρονικά διαστήματα για περίπου 15 με 20 λεπτά και μέχρι να χυλώσει το ρυζόγαλο μας.
  • Έπειτα κατεβάζουμε από την φωτιά προσθέτουμε την πραλίνα και το ξύσμα και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα.