Το Ημερολόγιο της Pirelli για το 2020 θα έχει θέμα την Ιουλιέτα του Σαίξπηρ

Το Ημερολόγιο της Pirelli για το 2020 θα έχει θέμα την Ιουλιέτα του Σαίξπηρ


Ιωάννα Νικολοπούλου

Μία κλεφτή ματιά στα παρασκήνια της φωτογράφισης

Με τον θρυλικό Ιταλό φωτογράφο Paolo Roversi στο “τιμόνι” αυτή τη φορά και θέμα την Ιουλιέτα του Σαίξπηρ θα κυκλοφορήσει το Ημερολόγιο Pirelli 2020.

Οι Αγγλίδες ηθοποιοί, Emma Watson,  Claire Foy, και Mia Goth, οι Αμερικανίδες ηθοποιοί, Kristen Stewart και India Moore, η Ισπανίδα τραγουδίστρια , Rosalia, η Κινέζα τραγουδίστρια, ηθοποιός και μούσα της μόδας, Chris Lee (Li Yuchun), ποζάρουν στον φωτογραφικό φακό του Paolo Roversi.

Εν αναμονή της κυκλοφορίας του ημερολογίου, η Pirelli έδωσε στη δημοσιότητα μια σειρά από φωτογραφίες από τα παρασκήνια της φωτογράφισης των stars.

Η Kristen Stewart  είναι ξαπλωμένη σε ένα τραπέζι και η Claire Foy στέκεται μπροστά από αναμμένα κεριά εκκλησίας, ενώ ο Ιταλός φωτογράφος τις κατευθύνει για να ποζάρουν, να τραγουδήσουν, να υποδυθούν και να ερμηνεύσουν με τον δικό τους τρόπο ποια είναι στην πραγματικότητα η Ιουλιέτα.

«Ψάχνω ακόμα την Ιουλιέτα μου και θα την ψάχνω όλη μου τη ζωή. Επειδή η Ιουλιέτα είναι ένα όνειρο», υπογραμμίζει ο φωτογράφος.

Στο ημερολόγιο της Pirelli με την επιμέλεια του Paolo Roversi και τίτλο Looking for Juliet (Αναζητώντας την Ιουλιέτα), παρουσιάζονται ηθοποιοί και τραγουδίστριες διαφορετικών πολιτισμών και χωρών.

Πηγή έμπνευσης είναι το έργο του Σαίξπηρ “Ρωμαίος και Ιουλιέτα” και ο συνδυασμός της αγάπης, της δύναμης, της νιότης και της ομορφιάς που εκπροσωπεί η γυναίκα πρωταγωνίστρια του.

Ο Paolo Roversi φωτογράφησε στη Βερόνα, της Ιταλίας καθώς και στην πόλη που αποκαλεί πατρίδα του, το Παρίσι.

Από το 1964 έως το 2019 έχουν κυκλοφορήσει 46 Ημερολόγια Pirelli Calendars που φέρουν την υπογραφή 36 φωτογράφων.

Πηγή: ΑΠΕ