The Fast and the furious: Τι πρέπει να ξέρετε για το αυτοκίνητο του Toretto
Αυτοκίνητο

The Fast and the furious: Τι πρέπει να ξέρετε για το αυτοκίνητο του Toretto

The Fast and the furious: Τι πρέπει να ξέρετε για το αυτοκίνητο του Toretto

Το Fast and the Furious, η κατεξοχήν ταινία που υμνεί τα γρήγορα αυτοκίνητα, ετοιμάζεται ολοταχώς να προσθέσει και την 9η ταινία στη μακρά ιστορία του και ο πρωταγωνιστής Vin Diesel ανακοίνωσε ότι τα γυρίσματα ξεκίνησαν.

Με βίντεό του στο Instagram, ο ηθοποιός-που έχει ταυτιστεί με το ρόλο του Dominic Toretto στην ταινία-αποκάλυψε ότι τα γυρίσματα γίνονται στο Λονδίνο.

Σύμφωνα με τον τελευταίο προγραμματισμό, η ταινία αναμένεται να κάνει πρεμιέρα το 2020 και ένα χρόνο μετά θα παρουσιαστεί και η δέκατη και τελευταία του είδους.

https://www.instagram.com/p/BtAneagHSZL/?utm_source=ig_web_copy_link

D όπως Dodge και Dominic!

Με αφορμή την ανάρτηση του Vin, και μιας και γράφουμε για αυτοκίνητα, δεν θα μπορούσαμε να μην κάνουμε ειδική μνεία για το Dodge Charger με το οποίο έχει ταυτιστεί ο ρόλος του Dominic Toretto.

Το εμβληματικό αυτό αυτοκίνητο της δεκαετίας του 70 που αναβίωσε με τόσο έντονο τρόπο σε όλες τις ταινίες Fast and the furious σε διάφορες παραλλαγές είναι ένα από τα πιο αξιοπρόσεχτα μοντέλα που έβγαλε ποτέ η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία.

Η ιστορία του είναι τεράστια και οι γνώστες έχουν πάρα πολλά να σας πουν για αυτό. Θα επικεντρωθούμε όμως σε κάποια trivia που αφορούν συγκεκριμένα το Dodge του “Dom”.

  • Το 1970 Dodge Charger R/T του Dom το έφτιαξε σύμφωνα με το σενάριο ο πατέρας του. Στην πρώτη ταινία, ο Dom εξηγεί στον Brian (Paul Walker) ότι δεν το οδηγεί γιατί τον φοβίζει. Παρόλα αυτά στην πρώτη ταινία τελικά το οδηγεί.
  • Το blower που εξέχει  στο καπό του αυτοκινήτου σε κάποιες ταινίες είναι δυστυχώς ψεύτικο.
  • Ο Vin Diesel τρέφει πολύ βαθύ σεβασμό για το αυτοκίνητο αυτό. Μάλιστα το φιλάει στο trailer της 7ης ταινίας.
  • Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο έχει περάσει από διάφορες αλλαγές. Στην πρώτη ταινία το χρώμα του είναι μαύρο με μάσκα χρωμίου ενώ στην τέταρτη είναι μαύρο. Στην πέμπτη γίνεται ματ μαύρο ενώ στην έβδομη γίνεται μεταλλικό μαύρο.
  • Στην έκτη ταινία ο Dom δίνει στον ανιψιό του (γιο του Brian και της αδελφής του, Mia), μια ρεπλίκα του μαύρου του Charger με την ελπίδα όπως λέει ο ανιψιός του να αγαπήσει τα αμερικάνικα αυτοκίνητα και να μείνει μακριά από τα εισαγόμενα που αγαπάει ο πατέρας του.

Οι εκπληκτικές μονομαχίες

Σε κάθε περίπτωση, η εικόνα μιλάει καλύτερα από τα λόγια και ένα από τα βίντεο που ξεχωρίζουν για το Dodge είναι η μονομαχία του Dom με τον Brian στην πρώτη ταινία Fast and the furious που αξίζει να δείτε και να ακούσετε:

Και επειδή ποτέ δεν είναι αρκετό ένα βίντεο, στο παρακάτω θα δείτε μαζεμένο “υλικό” από την παρουσία του εμβληματικού αυτού αυτοκινήτου σε όλες τις ταινίες που έχει παίξει: