Τα ταξί του μέλλοντος θα είναι σίγουρα εναέρια
Αυτοκίνητο

Τα ταξί του μέλλοντος θα είναι σίγουρα εναέρια

Τα ταξί του μέλλοντος θα είναι σίγουρα εναέρια

Το μέλλον των μεταφορών είναι σίγουρα εναέριο και βγαλμένο από το “Πέμπτο Στοιχείο” τη γνωστή ταινία επιστημονικής φαντασίας του Λικ Μπεσόν. Αυτό πιστεύει και η εταιρεία Bell, που κατασκεύασε το Bell Nexus, ένα πλήρως πτητικό ταξί που το παρουσίασε στην έκθεση τεχνολογίας CES στο Λας Βέγκας.

Ένα υβριδικό όχημα που δε γνωρίζει… μποτιλιάρισμα!

Το μεγάλο πρόβλημα των πολυσύχναστων πόλεων είναι φυσικά το μποτιλιάρισμα. Ειδικά για τους επιχειρηματίες που ο χρόνος είναι χρήμα, αυτή η “χασούρα” χρόνου είναι απαράδεκτη.

Αυτό μάλλον σκέφτηκε η εισηγμένη στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης εταιρεία Textron Inc. και δημιούργησε ένα ελικόπτερο-όχημα που θα εκτελεί χρέη ταξί. Το παρουσίασε μάλιστα στην κατεξοχήν έκθεση τεχνολογίας, την CES.

Με πλήρη δυνατότητα κάθετης προσγείωσης και απογείωσης (VTOL) το Bell Nexus έχει υβριδικούς ηλεκτρικούς προωθητήρες και 6 ιδιαίτερους ανεμιστήρες-έλικες που το βοηθούν να πετάει, να προσγειώνεται και να απογειώνεται με ασφάλεια.

Το εσωτερικό του Bell Nexus

Το εσωτερικό του Bell Nexus

Ένα όχημα, πολλές εταιρείες

Ο Mitch Snyder, πρόεδρος και CEO της Bell λέει σχετικά: “Το Bell Nexus σημαίνει το επόμενο βήμα (nexus) στις μεταφορές και την τεχνολογία, την άνεση και τη διευκόλυνση. Το Nexus αιχμαλωτίζει το πολυπόθητο όραμα για γρήγορες αερομεταφορές μέσα από μία μοναδική εμπειρία πτήσης ώστε οι επιβάτες να κερδίζουν πολύτιμο χρόνο”.

Μια άποψη του πώς είναι το Bell Nexus στον αέρα

Μια άποψη του πώς είναι το Bell Nexus στον αέρα

Στο team του Nexus συμμετέχουν γνωστές και αναγνωρισμένες εταιρείες όπως η Safran, EPS, Thales, Moog αλλά και η Garmin. Η εταιρεία Bell θα ηγείται του σχεδιασμού, της ανάπτυξης και της παραγωγής του συστήματος VTOL, η Safran δίνει τους προωθητήρες, η EPS ασχολείται με το ενεργειακό κομμάτι, η Thales βάζει το πτητικό hardware και software, η Moog αναπτύσσει τα συστήματα flight control actuation και η Garmin τον υπολογιστή που θα χρησιμοποιεί το ταξί για να πετάει.

Και celebrities στην παρουσίαση!

Δεν είναι τυχαίο ότι ο Kanye West ήταν από τους πρώτους που ξεναγήθηκε από κοντά και “δοκίμασε” (ως ένα βαθμό) τις δυνατότητες του νέου ταξί.

https://www.facebook.com/BellFlight/posts/2519604488067512

Το βίντεο από την παρουσίαση του Bell Nexus είναι εξίσου εντυπωσιακό με το promo βίντεό του:

Φωτογραφίες: Facebook/Bell Helicopter