Mercedes: Επενδύει στην ηλεκτροκίνηση
Αυτοκίνητο

Mercedes: Επενδύει στην ηλεκτροκίνηση

Mercedes: Επενδύει στην ηλεκτροκίνηση

Το μεγάλο στοίχημα της αυτοκινητοβιομηχανίας είναι η ηλεκτροκίνηση και παρά το γεγονός ότι η δυσκολία έγκειται στο βάρος των μπαταριών, την περιορισμένη αυτονομία και την έλλειψη σταθμών φόρτισης, η Mercedes έχει βρει τον τρόπο και ετοιμάζεται να παρουσιάσει το αμιγώς ηλεκτρικό επαγγελματικό όχημα μεγάλων διαστάσεων νέας γενιάς.

Αυτό είναι το EQV

Η Mercedes δημιούργησε μια νέα μάρκα, η οποία περιλαμβάνει όλα τα νέα ηλεκτροκίνητα μοντέλα της. Ονομάσθηκε EQ και θα εκπροσωπήσει τη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία στην κατηγορία των πολυτελών αυτοκινήτων μηδενικών ρύπων.

Το EQV είναι μια ηλεκτρική έκδοση του επαγγελματικού της V κατηγορίας. Πρόκειται να πωλείται μαζί με το επίσης ηλεκτρικό ελαφρύ επαγγελματικό eVito.

Το EQV θα ανταγωνιστεί το πλήρες ηλεκτρικό minivan της Volkswagen ID Buzz που θα κυκλοφορήσει το 2022. Η Mercedes, προγραμματίζει να λανσάρει το νέο ηλεκτρικό αυτοκίνητο το αργότερο έως το 2022.

https://www.facebook.com/MercedesBenz/photos/a.88436836669/10157004534436670/?type=3&theater

Το πρώτο μοντέλο της μάρκας EQ που θα κυκλοφορήσει, θα είναι το EQC SUV / crossover (ΦΩΤΟ) , το οποίο αναμένεται να βρίσκεται στις εκθέσεις αυτοκινήτων στα μέσα του 2019. Ανταγωνίζεται τα επίσης ηλεκτρικά μοντέλα Tesla Model X, Jaguar I-Pace και Audi e-tron.

10 δισεκατομμύρια επένδυση

Η Daimler επενδύει περισσότερα από 10 δις ευρώ στην ανάπτυξη της μάρκας EQ που περιλαμβάνει μόνο αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα και μάλιστα έχει προγραμματιστεί να πλασαριστούν πάνω από 10 τέτοια οχήματα μέχρι το 2022.

Στη Γενεύη η αποκάλυψη

Το EQV θα κάνει την εμφάνιση του για πρώτη φορά στο Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης (7-17 Μαρτίου), ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι η Mercedes έχει παρουσιάσει και άλλες προτάσεις, όπως το συμπαγές ηλεκτρικό αυτοκίνητο EQA, αλλά δεν έχει επιβεβαιώσει τις ημερομηνίες για την κυκλοφορία τους στην αγορά.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ