Karlos Ghosn: Παραιτήθηκε ο συνήγορός του
Αυτοκίνητο

Karlos Ghosn: Παραιτήθηκε ο συνήγορός του

Karlos Ghosn: Παραιτήθηκε ο συνήγορός του

Ο επικεφαλής συνήγορος του πρώην προέδρου της Nissan, Karlos Ghosn, ο Motonari Otsuru, παραιτήθηκε, όπως ανακοίνωσε σήμερα το δικηγορικό του γραφείο, σε μία απρόσμενη εξέλιξη στην υπόθεση που κρατά σχεδόν τρεις μήνες και αφορά κατηγορίες οικονομικών ατασθαλιών σε βάρος του ανθρώπου που κάποτε θεωρήθηκε ο σωτήρας της Nissan.

Δεν έχει δοθεί κάποιος λόγος για την παραίτηση στην ανακοίνωση που εξέδωσε η εταιρία του Motonari Otsuru. Συνεργάτες του επιβεβαίωσαν την παραίτηση χωρίς όμως να δίνουν κάποια εξήγηση. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, παραιτήθηκε και δεύτερο μέλος της ομάδας συνηγόρων του Karlos Ghosn, που επίσης εργαζόταν για το γραφείο του Motonari Otsuru.

Ο συνήγορος του Karlos Ghosn, Motonari Otsuru

Ο συνήγορος του Karlos Ghosn, Motonari Otsuru

Σύμφωνα με την ιαπωνική εφημερίδα Sankei, ο Karlos Ghosn έχει ήδη προσλάβει τον αντικαταστάτη του Motonari Otsuru.

Ο Karlos Ghosn τελεί υπό κράτηση μετά τη σύλληψή του στις 19 Νοεμβρίου και βαρύνεται με κατηγορίες για απιστία και υποβολή εσφαλμένων στοιχείων για τα εισοδήματά του από μισθούς.

Ο ίδιος αρνείται τις κατηγορίες ενώ δήλωσε στην εφημερίδα Nikkei ότι υψηλόβαθμα στελέχη της Nissan που ήταν αντίθετα στα σχέδιά του για στενότερους δεσμούς με την αυτοκινητοβιομηχανία Renault εξύφαναν συνωμοσία με στόχο την απομάκρυνσή του.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Photos: Zuma Press