Ιστορικό Ράλι Μόντε Κάρλο: Εκκίνηση από την Αθήνα
Αυτοκίνητο

Ιστορικό Ράλι Μόντε Κάρλο: Εκκίνηση από την Αθήνα

Ιστορικό Ράλι Μόντε Κάρλο: Εκκίνηση από την Αθήνα

Με φόντο τον ιερό βράχο της Ακρόπολης και μετά από 40 χρόνια, το Rallye Monte Carlo Historique έκανε ξανά εκκίνηση από την Αθήνα.

Σπάνια και ιστορικά αυτοκίνητα συναντήθηκαν στην αφετηρία για “το 22ο ράλι στην ιστορία, που ξεκινά μετά από παύση 44 ετών από την Αθήνα”, όπως χαρακτηριστικά σημείωσε μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ- ΜΠΕ, ο Βύρωνας Ρηγίνος, υπεύθυνος επικοινωνίας της διοργάνωσης.

Η αφίσα της διοργάνωσης

Η αφίσα της διοργάνωσης

Η εκκίνηση δόθηκε με την παρουσία και του δημάρχου Αθηναίων, Γιώργου Καμίνη.

Ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης ήταν στην εκκίνηση του ιστορικού ράλι

Ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης ήταν στην εκκίνηση του ιστορικού ράλι

H διοργάνωση εκκίνησης και σκέλους του “Rallye Monte Carlo Historique” στην Ελλάδα και η αναβίωση του θεσμού “είναι αποτέλεσμα των ενεργειών κύρια του Σ.Ι.Σ.Α (Σύλλογος Ιδιοκτητών Σπορ Αυτοκινήτων)”, που είχαν ως αποτέλεσμα 23 εκκινούντες να έχουν ετοιμάσει τα σπάνια και με μεράκι και κόπο συντηρημένα αυτοκίνητα τους, για να ξεκινήσουν την προκαθορισμένη διαδρομή” σημείωσε κ. Ρηγίνος.

Το πρώτο αυτοκίνητο στην εκκίνηση

Το πρώτο αυτοκίνητο που με βάση τον προγραμματισμό πήρε την εκκίνηση κάτω από την Ακρόπολη είχε την ελληνική σημαία.

Την εκκίνηση έκανε μια ελληνική συμμετοχή

Την εκκίνηση έκανε μια ελληνική συμμετοχή

“Είναι το Νούμερο 2, το αυτοκίνητο των Δελαπόρτα και Μουστάκα οι οποίοι και μας έβαλαν στον χάρτη πάλι λόγω και της σπουδαίας περυσινής νίκης τους” εξήγησε ο υπεύθυνος επικοινωνίας της διοργάνωσης, αναφερόμενος στην 2η θέση του #RallyeMonteCarloHistorique, που πέτυχε το ελληνικό πλήρωμα τον Φεβρουάριο του 2018.

Το αυτοκίνητο των Δελαπόρτα και Μουστάκα

Το αυτοκίνητο των Δελαπόρτα και Μουστάκα

Τα υπόλοιπα πληρώματα

Όσοι βρέθηκαν σήμερα στην Ακρόπολη είχαν την ευκαιρία να δουν μοναδικά αυτοκίνητα.

Όπως εξήγησε ο κ.Ρηγίνος, κάθε ένα από τα αυτοκίνητα έχει μια αξία, λόγω της εμβληματικής θέσης του στην ιστορία των κατασκευών Ιδιωτικής Χρήσης Αυτοκινήτων.

Διαγωνιζόμενοι άλλωστε στο συγκεκριμένο ράλι μπορούν να είναι μόνο όσοι έχουν στην κατοχή τους ένα όχημα που έχει συμμετάσχει σε παλιότερο “Rallye Automobile Monte-Carlo” ανάμεσα στα έτη 1955 και 1980.

11 ελληνικά πληρώματα και 12 από άλλες χώρες διαφήμισαν την Ελλάδα χάρη σε μοναδικές εικόνες, που συνδύασαν τα κλασικά αυτοκίνητα αγωνιστικού DNA με την Ακρόπολη.

Για φέτος υπήρξε και μια ξεχωριστή ομάδα συμμετοχών, το “Team de Chefs”.

“Πρόκειται για 8-9 Γάλλους chefs, που είναι γνωστοί σε όλη την Ευρώπη και φυσικά τη Γαλλία και μας τίμησαν με την παρουσία τους» εξήγησε ο κ.Ρηγίνος.

Ανάμεσα στις 12 διεθνείς συμμετοχές που έφτασαν στην Ελλάδα, πέρα από τις εννέα γαλλικές, λαμβάνουν χώρα ακόμη μια εκκίνηση οχήματος από τη Μάλτα, μια από την Τσεχία και μια από τη Δανία.

Και φυσικά, ο φακός κατέγραψε και “χαριτωμένες” φολκλόρ στιγμές όπως αυτή:

Φωτογραφίες: Eurokinissi

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ