Ferrari Icona: Η limited σειρά που αναβιώνει μοντέλα του ’50
Αυτοκίνητο

Ferrari Icona: Η limited σειρά που αναβιώνει μοντέλα του ’50

Ferrari Icona: Η limited σειρά που αναβιώνει μοντέλα του ’50

Με σαφείς αναφορές στο παρελθόν, το κέντρο σχεδιασμού της Ferrari παρουσίασε δύο σπορ μοντέλα που απευθύνονται -όπως είναι φυσικό- σε συλλέκτες αλλά και στους καλούς πελάτες της εταιρείας.

Τα μοντέλα Monza SP1 και SP2, μονοθέσιο και διθέσιο αντίστοιχα, ανήκουν στην νέα σειρά Icona και θα παραχθούν σε 499 κομμάτια.

Η μινιμαλιστική τους φόρμα και οι εκλεπτυσμένες λεπτομέρειες τα διαχωρίζουν από τα αυτοκίνητα αγώνων.  Όπως αναφέρει η ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία ο σκοπός είναι να υπογραμμιστεί η συμβιωτική σχέση ανθρώπου και οχήματος χωρίς όμως σχεδιαστικές φλυαρίες.

Ο σχεδιασμός των νέων αυτοκινήτων παραπέμπει στις αγωνιστικές barchettas του παρελθόντος, ειδικά την 166 MM του 1948, από την οποία προήλθε και το όνομα barchetta και τα μοντέλα 750 Monza και 860 Monza που κέρδισαν πολλούς αγώνες στο παγκόσμιο πρωτάθλημα τη δεκαετία του ’50.

Tα δύο speedster διαθέτουν το αλουμινένιο σασί της 812 με αμάξωμα από ανθρακόνημα και κινητήρα V12, ενώ οι πόρτες ανοίγουν προς τα πάνω.

Η εμμονή στη λεπτομέρεια κρίνεται και από το γεγονός ότι ειδικά για τα δύο αυτά μοντέλα, η Ferrari συνεργάστηκε με δύο κορυφαία luxury brands, την Loro Piana και την Berluti, για να δημιουργήσουν μια ολόκληρη σειρά από αξεσουάρ με έμπνευση τα αυτοκίνητα. Η σειρά περιλαμβάνει από κράνος και γάντια, μέχρι ειδικά παπούτσια που εξασφαλίζουν τη μεγιστοποίηση της οδηγικής εμπειρίας δύο τόσο ξεχωριστών μοντέλων.

Photos: ferrari.com