Ποιητικό… ξεκαθάρισμα Τσίπρα – Καμμένου
Πολιτική

Ποιητικό… ξεκαθάρισμα Τσίπρα – Καμμένου

Ποιητικό… ξεκαθάρισμα Τσίπρα – Καμμένου

Η τελευταία πράξη της σχέσης Τσίπρα-Καμμένου γράφτηκε προ ολίγου από το βήματος της Βουλής, με ανταλλαγή καρφιών με ποιητική χροιά εκατέρωθεν.

Οι χαρακτηρισμοί Καμμένου για Τσίπρα

Ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων ξεκαθάρισε ότι αμέσως μετά την ομιλία του θα διαγράψει τον Θανάση Παπαχριστόπουλo, με αποτέλεσμα η Κ.Ο. των ΑΝ.ΕΛ. να διαλυθεί και  επιτέθηκε στον Αλέξη Τσίπρα, τον οποίο κατηγόρησε για «ενορχήστρωση της αποστασίας».

Ο πρώην υπουργός Άμυνας, χαρακτήρισε μάλιστα τον Αλέξη Τσίπρα «ψυχρό εκτελεστή».

Όπως σημείωσε χαρακτηριστικά: «Η δική μας εκτέλεση δε σημαίνει και πολλά πράγματα. Για σας δε σημαίνει τίποτα, δείξατε ότι είστε ψυχρός εκτελεστής. Αλλά η εκτέλεση της Μακεδονίας είναι σημαντική. Και δε σας απειλώ αλλά θα έπρεπε να έχετε την ευαισθησία να σέβεστε αρχές και ιδέες αφού δε σέβεστε ανθρώπινες σχέσεις. Μετά από 4 χρόνια στο Άμυνας υπερήφανος και όρθιος […] όλοι όσοι πίστεψαν σε μια κυβέρνηση συμφιλίωσης τώρα τι θα κάνουν; Σε τι θα πιστέψουν;».

Ποιητική βραδιά στη Βουλή!

«Όπως είδατε είμαι εδώ. Όχι για να ακολουθήσω την προσπάθεια που καταβάλλετε τις τελευταίες μέρες να αποκαθηλώσετε ένα κομμάτι της πολιτικής σας ιστορίας των τελευταίων ετών. Ακούγοντάς σας όμως και χωρίς να θέλω να μπω σε ψυχαναλυτικές ερμηνείες, 4 φορές αναφερθήκατε, ότι δεν έχετε απλώσει γέφυρες στη διαπλοκή», είπε ο κ. Τσίπρας σηκώνοντας το γάντι του Πάνου Καμμένου.

Συνέχισε αφιερώνοντάς του το ποίημα «Η πόλις»: «Καινούργιους τόπους δε θα βρεις, δε θα βρεις άλλες θάλασσες, η πόλις θα σ’ ακολουθεί», είπε ο κ. Τσίπρας. «Και σας το αφιερώνω γιατί σε λίγους μήνες αυτό που θα μείνει στην ιστορία είναι τα θετικά που πράξατε. Και σας διαβεβαιώνω: Θα με ευγνωμονείτε που είδα τον σχεδιασμό σας να ανατρέψετε την κυβέρνηση. Και που απέτρεψα να καταγραφείτε στα κιτάπια της ιστορίας ως ένας νέος Αντώνης Σαμαράς», προσέθεσε, με ένα «χοντρό» καρφί προς τον άλλοτε συγκυβερνήτη του.

Ο κ. Καμμένος από την άλλη, αφού αποκάλυψε ότι ο κ. Τσίπρας του έστειλε χθες μηνύματα στο κινητό του, του αφιέρωσε με τη σειρά του δύο στίχους από το ποίημα «Ο Ματρόζος»: «Αν οι ζητιάνοι σαν κι εμέ δεν έχυναν το αίμα, οι καπετάνιοι σαν κι εσέ δε θα φορούσαν στέμμα!”.