Κυριάκος Μητσοτάκης – Νίκος Αναστασιάδης: Ενωμένοι απέναντι στις αιτιάσεις της Τουρκίας
Πολιτική

Κυριάκος Μητσοτάκης – Νίκος Αναστασιάδης: Ενωμένοι απέναντι στις αιτιάσεις της Τουρκίας

Κυριάκος Μητσοτάκης – Νίκος Αναστασιάδης: Ενωμένοι απέναντι στις αιτιάσεις της Τουρκίας

“Είναι μια ουσιαστική επίσκεψη”, τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης καλωσορίζοντας τον πρόεδρο της Κύπρου, Νίκο Αναστασιάδη, στο Μέγαρο Μαξίμου, καθώς το Κυπριακό -όπως τόνισε ο πρωθυπουργός της Ελλάδας- βρίσκεται σε κρίσιμη καμπή.

“Τα προσκόμματα της άλλης πλευράς δεν οδηγούν σε πρόοδο παρά την επικοδομητική συμπεριφορά της Κύπρου”, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός υποδεχόμενος τον Κύπριο Πρόεδρο.

 

“H παραβατική συμπεριφορά της Τουρκίας εξακολουθεί να προκαλεί ενώ η συγκρουσιακή ρητορική της δείχνει την απομόνωσή της”, συμπλήρωσε.

“Η Ελλάδα παραμένει ο σταθερός συμπαραστάτης στην εθνική υπόθεση της Κύπρου. Αφορά ένα μεγάλο κομμάτι του Ελληνισμού χωρίς να παραγνωρίζω ότι αφορά τους Κυπρίους και τους Τουρκοκυπρίους” τόνισε ο Νίκος Αναστασιάδης.

“Θα μας δοθεί η ευκαιρία της ενημέρωσης και του προβληματισμού ενόψει των απαράδεκτων δηλώσεων του Τούρκου ΥΠΕΞ. Είναι κάτι που αναδεικνύει και αποδεικνύει την έντονη ανησυχία της ελληνοκυπριακής κοινότητας, αλλά και τον προβληματισμό μας για τις αξιώσεις της Τουρκίας”, προσέθεσε ο κ. Αναστασιάδης.

«Προξενείο» στην κατεχόμενη Αμμόχωστο ανακοίνωσε ο Τούρκος ΥΠΕΞ

Χθες, ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας ανακοίνωσε ότι η Τουρκία ανοίγει «προξενείο» στην κατεχόμενη Αμμόχωστο, μιλώντας σε κατοίκους εκ Τουρκίας, έποικους, σε χωριά της κατεχόμενης Καρπασίας.

Όπως μεταδόθηκε από τα κατεχόμενα, η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στην κατεχόμενη Γιαλούσα όπου ο κ. Τσαβούσογλου, ο οποίος βρίσκεται από χτες στα κατεχόμενα για παράνομη επίσκεψη, δήλωσε ότι η Τουρκία θα ανοίξει το «προξενείο» στην κατεχόμενη Αμμόχωστο για να εξυπηρετεί τους πολίτες της που μένουν στην περιοχή της κατεχόμενης Καρπασίας.

«Πρόξενος» θα είναι ο Τούρκος διπλωμάτης Κασίμ Κανμπάν, όπως ανακοίνωσε.

Πηγή: ΑΠΕ