Κυριάκος Μητσοτάκης: Η εξομολόγησή του για τη σύζυγό του, Μαρέβα
Πολιτική

Κυριάκος Μητσοτάκης: Η εξομολόγησή του για τη σύζυγό του, Μαρέβα

Κυριάκος Μητσοτάκης: Η εξομολόγησή του για τη σύζυγό του, Μαρέβα

Στην πρεμιέρα της Έλλης Στάη, στο Open Mind, βρέθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρόεδρος της ΝΔ εκτός από την πολιτική αναφέρθηκε και στην προσωπική του ζωή.

Το κόστος της πολιτικής ζωής στην προσωπική του

Σε μία σπάνια εξομολόγηση ο κ. Μητσοτάκης παραδέχτηκε ότι η πολιτική είχε κόστος στην προσωπική του ζωή.

“Ήταν μια όμορφη διαδρομή με πολλές δυσκολίες. Είχα κόστος και στην προσωπική μου ζωή. Πέρασα αρκετά χρόνια σε διάσταση με τη σύζυγό μου και ένας από τους λόγους ήταν ότι δεν μπορέσαμε και οι δυο ενδεχομένως να διαχειριστούμε τις πιέσεις της πολιτικής, της οικογένειας. Ευτυχώς είμαστε πολύ χαρούμενοι που ξαναβρήκαμε μια νέα και πιστεύω πολύ πιο υγιή ισορροπία”, είπε.

“Πιστεύω στην οικογένεια”

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εκθείασε την σύζυγό του:

“Η Μαρέβα είναι ένας άνθρωπος είναι εξαιρετικά επιτυχημένη σε αυτό που κάνει, ένας άνθρωπος που έχει σταθεί…. Κάναμε τουλάχιστον την ίδια δουλειά. Είναι στέλεχος τράπεζας, αλλά έχει μια απίστευτη ικανότητα να μπορεί να κάνει πολλά πράγματα ταυτόχρονα. Είναι πολύ επιτυχημένη στο επάγγελμά της. Είναι άριστη σύζυγος. Είναι εξαιρετική μάνα. Εγώ προσωπικά δεν καταλαβαίνω πώς τα καταφέρνει όλα αυτά μαζί και παρά ταύτα να διατηρεί και το χαμόγελό της και τον ενθουσιασμό της. Είναι μια αρετή την οποία πρέπει να σου πω ότι θαυμάζω ιδιαίτερα”.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ομολόγησε ότι “υπήρχαν καλοί καιροί, πολύ καλοί καιροί. Αλλά αυτό το οποίο μένει τελικά είναι η αγάπη και ο σεβασμός. Και εμείς μπορέσαμε μετά από πολλά χρόνια δυσκολίας και ζωής ξεχωριστής να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες μας, να ξαναβρεθούμε μαζί και πιστεύω ότι είμαστε πολύ καλύτερα από ότι ήμασταν στην αρχή. Είναι ενδεχομένως και ένα μήνυμα ότι μερικές φορές νομίζουμε πάντα ότι …. Οι Αγγλοσάξονες έχουν μια φράση που λένε το γρασίδι είναι πάντα πιο πράσινο από την άλλη μεριά του φράχτη. Δεν είναι πάντα έτσι… Πιστεύω στην οικογένεια πάρα πολύ.

Για μένα η οικογένεια είναι το πιο σημαντικό πράγμα και τα παιδιά μου. Να μεγαλώσω καλά παιδιά, με αρχές, με αξίες και να μπορώ να είμαι καλά με τη σύζυγό μου. Δεν είναι πάντα εύκολο να τα ισορροπεί κανείς στην πολιτική. Πιστεύω όμως ότι έχουμε βρει μια ισορροπία και αυτό το οποίο θέλω να περνάω ως μήνυμα στα παιδιά μου, είναι ότι ναι να ξέρουν ότι γεννήθηκαν με πλεονεκτήματα, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία γι’ αυτό, με προνόμια ενδεχομένως, αλλά να μην τα θεωρούν ποτέ δεδομένα. Και αυτοί που έχουν τα προνόμια έχουν μια μεγαλύτερη υποχρέωση να επιστρέφουν κάτι πίσω στο κοινωνικό σύνολο”.

Ακούστε ένα απόσπασμα από τη συνέντευξη όπως προβλήθηκε στο “Πρωινό”: