Κυριάκος Μητσοτάκης: Οι δυσκολίες με τη Μαρέβα, η αδυναμία του, οι γονείς του και οι δεσμεύσεις
Πολιτική

Κυριάκος Μητσοτάκης: Οι δυσκολίες με τη Μαρέβα, η αδυναμία του, οι γονείς του και οι δεσμεύσεις

Κυριάκος Μητσοτάκης: Οι δυσκολίες με τη Μαρέβα, η αδυναμία του, οι γονείς του και οι δεσμεύσεις

Στην εκπομπή Happy Day και τη Σταματίνα Τσιμτσιλή μίλησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος αποκάλυψε λεπτομέρειες της οικογενειακής του ζωής, αναφέρθηκε στη σχέση του με τον αείμνηστο Κωνσταντίνο Μητσοτάκη και τη μητέρα του, τα παιδιά του, αλλά και τις δυσκολίες με τη σύζυγό του.

Η οικογενειακή απόφαση

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πρέπει να συνδυάσει πολιτική καριέρα και οικογένεια.

«Η ανάμιξη με την πολιτική είναι μια οικογενειακή απόφαση. Η Μαρέβα έρχεται συχνά μαζί μου και με χαροποιεί γιατί είναι ωραία παρέα και ξεκλέβουμε στιγμές για να περάσουμε μαζί. Είναι λίγες στιγμές ηρεμίας που χρειάζονται», δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ και αναφέρθηκε στη μικρή του κόρη:

«Αισθάνομαι ότι μου λείπει και της λείπω της μικρής μου κόρης της Δάφνης. Τα άλλα δύο παιδιά σπουδάζουν εκτός, οπότε είναι η μόνη που έχει μείνει σπίτι. Η αλήθεια είναι ότι της έχω λίγη παραπάνω αδυναμία, είναι το μικρό της οικογένειας, έχει πολιτική άποψη και πολλές φορές μου λέει τη γνώμη της».

Το «διάλειμμα» με την Μαρέβα

Το ζευγάρι πέρασε μια δύσκολη περίοδο στον γάμο του, ωστόσο αυτές οι δυσκολίες το έκανε ακόμα πιο δεμένο.

«Δεν πιστεύω ότι αν το γυαλί ραγίσει δεν κολλάει. Περάσαμε μια μεγάλη προσωπική δυσκολία, προσπαθήσαμε να την κρατήσουμε μακριά από τη δημοσιότητα και πλέον είμαστε πολύ καλύτερα από ότι ήμασταν. Είδαμε τι λάθη κάναμε, αλλάξαμε κάποια πράγματα και η συμβουλή μου είναι οι οικογένειες να προσπαθούν να μένουν ενωμένες. Αξίζει μια επιπρόσθετη προσπάθεια».

Πώς είναι η Μαρέβα;

«Είναι καλός και τρυφερός άνθρωπος. Μερικές φορές γίνεται κομμάτια για να βοηθήσει τον κόσμο και ταλαιπωρείται. Δεν θα πω ότι είμαστε μια συνηθισμένη οικογένεια λόγω της δουλειάς μου, αλλά είμαστε μια κανονική. Δύο φορές την εβδομάδα απαραίτητα θα φάμε όλοι μαζί, όσοι έχουμε απομείνει στο σπίτι, ενώ ένα βράδυ θα βγούμε οι δυο μας έξω».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι αθλητικός τύπος. Του αρέσει η ποδηλασία, το μπάσκετ και άλλα σπορ και είναι πρωινός τύπος. Στις διακοπές διαβάζει και ελάχιστες φορές θα ξενυχτίσει.

«Με τη Μαρέβα όταν είμαστε μαζί προσπαθούμε να αφήνουμε τα κινητά στην άκρη», αποκάλυψε και απάντησε στην υποθετική ερώτηση για το πώς θα αντιδρούσε αν η κόρη του έφερνε σπίτι έναν φίλο της Συριζαίο:

«Θα τον καθίσω κάτω και θα τον πείσω ότι πρέπει να κάνει κάτι διαφορετικό», είπε γελώντας και πρόσθεσε: «Δεν έχω προκαταλήψεις. Δεν μου έχει τύχει, αλλά θα το αντιμετώπιζα με χιούμορ».

Τα κοινά χαρακτηριστικά, η κριτική των παιδιών και το ζήτημα ηγεσίας

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης βλέπει στην φωνή της μεγάλης του κόρης τη μητέρα του και στο χιούμορ του γιου του τον πατέρα του.

«Πολιτικά πιο αυστηρός είναι ο Κωνσταντίνος. Έχει άποψη και είναι αυστηρός κριτής και πολύ χρήσιμος. Είναι ένα παιδί 21 ετών και είναι η ματιά ενός νέου παιδιού στον κόσμο. Η Δάφνη είναι η πιο δικαιολογημένη να έχει παράπονα. Όταν τα μεγάλα παιδιά ήταν στην ηλικία της Δάφνης δεν ήμουν πρόεδρος της ΝΔ. Είναι φορές που θα βγάλει θυμό και θα μου πει “φτάνει, αρκετά με τη δουλειά σου”».

Όσον αφορά στο πολιτικό κομμάτι, ο πρόεδρος της ΝΔ ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει ζήτημα ηγεσίας, «είμαστε ενωμένοι», είπε.

Το επίδομα που «βάφτισαν» 13η σύνταξη

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε για ακόμα μια φορά ότι δόθηκε ένα επίδομα 5 μέρες πριν από τις εκλογές και όχι η 13η σύνταξη.

«Εξαγγέλλω λίγα και καλά… δεν θα πω ψέματα, ούτε με έχει κατηγορήσεις κανείς για ψεύτικες υποσχέσεις» υπογράμμισε και σημείωσε ότι για τη φορολογία έχει δεσμευθεί για εισαγωγικό συντελεστή 9% για εισοδήματα έως 10.000 ευρώ, για μείωση του ΕΝΦΙΑ 30% για όλους και μείωση του φόρου επιχειρήσεων από το 28% στο 20%.

«Κανένα παιδί δεν θα μείνει εκτός βρεφονηπιακών σταθμών. Θα δοθεί κουπόνι 180 ευρώ για να έχουν πρόσβαση οι οικογένειες σε ιδιωτικούς σταθμούς», δήλωσε και συνέχισε: «Θα ξεκινήσει πιλοτικά ένα σύστημα το οποίο θα υποστηρίζει τα παιδιά στο σπίτι».

Το επίδομα για να νεογέννητα και τα πανεπιστήμια.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε ότι θα δίνει για κάθε νέο παιδί που γεννιέται 2.000 ευρώ για τα έξοδα του πρώτου και δεύτερου χρόνου.

Επίσης ένα από τα πρώτα πράγματα που θα κάνει αν εκλεχθεί στις επερχόμενες εθνικές εκλογές είναι η άρση του άσυλου στα Πανεπιστήμια. «Δεν ανήκουν  στους κουκουλοφόρους», τόνισε χαρακτηριστικά.