Κυριάκος Μητσοτάκης – Άνγκελα Μέρκελ: 8 καρέ από τη συνάντησή τους
Πολιτική

Κυριάκος Μητσοτάκης – Άνγκελα Μέρκελ: 8 καρέ από τη συνάντησή τους

Κυριάκος Μητσοτάκης – Άνγκελα Μέρκελ: 8 καρέ από τη συνάντησή τους

«Χαίρομαι που μου δίνεται η ευκαιρία να καλωσορίσω τον κ. Μητσοτάκη. Έχουμε συναντηθεί συχνά στο παρελθόν, αλλά τώρα με τη νέα ιδιότητά του», δήλωσε μετά τη συνάντηση με τον Έλληνα πρωθυπουργό η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ.

«Έχει γίνει πολύ πρόοδος, το κλίμα έχει βελτιωθεί και η ώθηση που έχει δοθεί στην Ελλάδα είναι σημαντική» δήλωσε.

Πράγματι, η υποδοχή του Έλληνα πρωθυπουργού ήταν θερμή όπως θα δείτε και σε 8 χαρακτηριστικά καρέ από τη συνάντησή τους.

Η καγκελάριος ανέφερε ότι με τον Έλληνα πρωθυπουργό μίλησαν «για τις διμερείς μας σχέσεις, που είναι καλές και μπορεί να εντατικοποιηθούν. Στα οικονομικά μας ζητήματα έχουμε δυνατότητα επενδύσεων στην Ελλάδα, πράγμα που θα εκμεταλλευτούν και οι δύο λαοί».

Τέλος, η κ. Μέρκελ σημείωσε: «Νομίζω ότι η οικονομική ατζέντα θα παραμείνει σε σχέση με τις δεσμεύσεις της Ελλάδας και νομίζω ότι θα είναι πιο εύκολη τώρα η υλοποίησή τους […] Ξέρετε ότι η οικονομία είναι ψυχολογία».

Από την πλευρά του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι επίκεινται διαρθρωτικές αλλαγές στη χώρα, ωστόσο «θέλουμε τη βοήθεια της Γερμανίας».

Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε ένα μεγάλο κοινό επενδυτικό πρόγραμμα Ελλάδας – Γερμανίας, «ένα φιλόδοξο επενδυτικό σχέδιο που θα αφορά την ενέργεια, τις πράσινες τεχνολογίες, τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, τη διαχείριση των απορριμάτων». Το πρόγραμμα εντάσσεται και στο κοινό ενδιαφέρον για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Ακούστε τι είπαν στη συνέντευξη Τύπου που έδωσαν:

Φωτογραφίες: Ευρωκίνηση

Πηγή: ΑΠΕ