Καμμένος για Παπαχριστόπουλο: Θα διαγραφεί από την Κ.Ο. αν δεν παραδώσει την έδρα

Καμμένος για Παπαχριστόπουλο: Θα διαγραφεί από την Κ.Ο. αν δεν παραδώσει την έδρα


ZNEWS Team

Η συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των ΑΝ.ΕΛ. δεν ήταν καθόλου ευχάριστη

«Oμόφωνα ζητήσαμε από τον κ. Παπαχριστόπουλο μέχρι την αρχή της συζήτησης στην Ολομέλεια της Βουλής της ένταξης των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ να παραδώσει την έδρα στους ΑΝ.ΕΛ, όπως είχε υποσχεθεί» ήταν η δήλωση του Πάνου Καμμένου μετά τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής του Ομάδας.

Η επεισοδιακή συνεδρίαση των ΑΝΕΛ-Ευρωκίνηση

Η επεισοδιακή συνεδρίαση των ΑΝΕΛ-Ευρωκίνηση

«Έτσι θα αναλάβει την ευθύνη πλέον ο πρωθυπουργός αλλά και ο κ. Κουίκ για την ψήφιση ή όχι της συμφωνίας αυτής, και, βεβαίως, την εφαρμογή της απόφασης του Παπαχριστόπουλου, την έδρα να μην την κρατήσει για τον εαυτό του, αλλά να την παραδώσει στους ψηφοφόρους των ΑΝΕΛ«, δήλωσε.

Και πρόσθεσε: «Αν ο κ. Κουίκ το κάνει αυτό με την παραίτησή του ή με την παραμονή στην ΚΟ θα ήταν δική του ευθύνη και ο,τιδήποτε συνέβαινε από εκεί και πέρα».

Ο κύριος Παπαχριστόπουλος βρέθηκε απολογούμενος-Ευρωκίνηση

Ο κύριος Παπαχριστόπουλος βρέθηκε απολογούμενος-Ευρωκίνηση

Αρνείται ο Παπαχριστόπουλος

«Ο κ. Παπαχριστόπουλος αρνήθηκε να το κάνει, λέγοντας ότι έχει υποσχεθεί στον κ. Βούτση να ψηφίσει την είσοδο των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ. Του ξεκαθαρίσαμε ότι εμείς δεν μπορούμε, πλέον, να ανεχθούμε άλλη παράταση αυτής της ιστορίας. Στην πρώτη ψηφοφορία το δεχθήκαμε, με την έννοια ότι είχε πει ότι θα παραδώσει την έδρα, από εκεί και πέρα δεν υπάρχει πιθανότητα οι ΑΝΕΛ, με όποιο κόστος κι αν έχει αυτό, να επιτρέψουμε μέλος της Κοινοβουλευτικής μας Ομάδας να εκτελέσει τη Μακεδονία», τόνισε ο κ. Καμμένος.

Τον απειλεί με διαγραφή

«Αύριο το πρωί, αν ο κ. Παπαχριστόπουλος δεν κάνει πράξη την υπόσχεσή του να παραδώσει την έδρα στους ΑΝΕΛ, με επιστολή μου θα διαγραφεί από την ΚΟ», υπογράμμισε ο Π. Καμμένος, ενώ απαντώντας σε σχετική ερώτηση αποσαφήνισε ότι «(τον διαγράφω) με ό,τι κι αν σημαίνει αυτό για την Κοινοβουλευτική Ομάδα».

Ερωτηθείς για τον κ. Κουίκ, απάντησε: «Ο κ. Κουίκ έχει να επιλέξει με τον πρωθυπουργό αν θα είναι μέλος της ομάδας των αποστατών, αν δηλαδή με προτροπή του πρωθυπουργού και ανταλλαγή της ψήφου του με θέση στο υπουργείο, θα μπει στο πάνθεον της κυβέρνησης αποστατών και αν ο πρωθυπουργός θα συνεχίσει αυτό το οποίο έκανε με την κ. Κουντουρά και τον κ. Κόκκαλη».