Ευάγγελος Βενιζέλος: “Είμαι εμπόδιο διότι συμβολίζω τον αγώνα για τη διάσωση της χώρας”
Πολιτική

Ευάγγελος Βενιζέλος: “Είμαι εμπόδιο διότι συμβολίζω τον αγώνα για τη διάσωση της χώρας”

Ευάγγελος Βενιζέλος: “Είμαι εμπόδιο διότι συμβολίζω τον αγώνα για τη διάσωση της χώρας”

Σε αρκετά υψηλούς τόνους κινήθηκε η συνέντευξη του Ευάγγελου Βενιζέλου στον ΣΚΑΪ και στη Σία Κοσιώνη.

Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και μέλος του ΚΙΝΑΛ ξεκαθάρισε τι συνέβη μεταξύ του και της κυρίας Φώφης Γεννηματά στη συνάντηση που οδήγησε στην οριστική τους ρήξη.

“Εγώ δεν είχα ζητήσει να είμαι στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας. Έχω ανακοινώσει από τον Ιανουάριο ότι δεν θα είμαι υποψήφιος στη Θεσσαλονίκη”, δήλωσε ο κ. Βενιζέλος.

“Δεν ήθελε την παρουσία μου και μου το κατέστησε σαφές (…) Μου είπε ότι έχουμε διαφωνία στη στρατηγική”, σημείωσε ενώ τόνισε ότι:

“Είμαι εμπόδιο διότι συμβολίζω τον αγώνα για τη διάσωση της χώρας, τον αγώνα υπέρ της δημοκρατίας, της αλήθειας”.

Κατακεραύνωσε μάλιστα όσους προσέβαλαν και τον Κώστα Σημίτη.

“Δεν με ενδιαφέρει να είμαι εγώ βουλευτής”, ξεκαθάρισε.

Ο κύριος Βενιζέλος ισχυρίστηκε ότι το επεισόδιο μεταξύ του και της κυρίας Γεννηματά ήταν για να στείλει η ίδια μήνυμα ότι κάτι αλλάζει στο ΚΙΝΑΛ.

“Είμαι θύμα μιας προσωπικής όχι πολιτικής σκοπιμότητας”, είπε.

“Η επιλογή της είναι μια επιλογή πριμοδότησης της ΝΔ” είπε χαρακτηριστικά ο κύριος Βενιζέλος και πρόσθεσε ότι “Η κυρία Γεννηματά καταστρέφει τον ιστορικό ρόλο της παράταξης”, με τη στάση της να επιδιώκει την αυτοδυναμία της ΝΔ στις επερχόμενες εκλογές.

“Έγινε μια επιλογή αυτοχειριασμού της παράταξης και λυπάμαι πολύ” δήλωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος για τις επιλογές Γεννηματά και το “κακό” που έκανε στο ΚΙΝΑΛ.

Στο ερώτημα αν θα συνεχίσει να είναι μέλος του ΚΙΝΑΛ δήλωσε με έμφαση “Η πρόεδρος αποφασίζει, εκείνη το είπε. Δεν με θέλουν στο ΚΙΝΑΛ”.

Η Σία Κοσιώνη του απαρίθμησε τα σενάρια που ακούγονται για το τι θα κάνει στο μέλλον. “Η Νέα Δημοκρατία δεν υπάρχει στον ορίζοντά μου” είπε ξεκαθαρίζοντας για το αν θα προσχωρήσει σε άλλο κόμμα. “Δεν πρόκειται να κάνω καμία εχθρική ενέργεια για την παράταξή μου”, είπε επίσης για το αν θα ιδρύσει νέο κόμμα.

“Έχω την επιστήμη μου”, είπε χαρακτηριστικά ο κύριος Βενιζέλος.