Αλέξης Τσίπρας: “Οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας”
Πολιτική

Αλέξης Τσίπρας: “Οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας”

Αλέξης Τσίπρας: “Οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας”

“Πράξαμε το πατριωτικό μας καθήκον απέναντι σε απειλές, απέναντι σε εκβιασμούς. Εγώ πιστεύω ότι πράξαμε το σωστό”, τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας ολοκληρώνοντας την ομιλία του λίγο πριν από την κύρωση του πρωτοκόλλου ένταξης της Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ από το ελληνικό κοινοβούλιο.

Σημείωσε ότι όλοι θα κριθούν από τον ελληνικό λαό, την ιστορία και τις επόμενες γενιές, δηλώνοντας “περήφανος για τη στάση των βουλευτών που ψήφισαν την κύρωση της Συμφωνίας και αυτών που σήμερα θα ολοκληρώσουν αυτή την ιστορική προσπάθεια”.

Άσκησε μάλιστα σκληρή κριτική στον Κυριάκο Μητσοτάκη και κατηγόρησε τη ΝΔ για “ανεύθυνη και εθνικά επικίνδυνη” στάση στα εθνικά θέματα.

«Στην Ελλάδα οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας»

«Στην Ελλάδα οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας, πάρτε το χαμπάρι», τόνισε ο Αλ. Τσίπρας. «Στην κάλπη των ευρωπαϊκών εκλογών θα υποστείτε μια δεινή διάψευση των προσδοκιών σας, διότι όλος ο λαός θα κατανοήσει ότι το σχήμα που είχατε στήσει με ψευδείς μετρήσεις ήταν μια φενάκη που εσείς στήσατε προκειμένου να δημιουργήσετε μια ψευδή εικόνα», είπε.

“Και την επόμενη των εκλογών θα έχετε μεγάλο πρόβλημα να εξηγήσετε στο κόμμα σας και τον λαό πώς διαψεύστηκαν οι προσδοκίες που είχατε καλλιεργήσει. Έχετε πέσει μέσα σε όλες τις παγίδες που έχετε στήσει», είπε ο πρωθυπουργός, αναφερόμενος στις αξιολογήσεις, στο θέμα των συντάξεων, στο θέμα της εξόδου από το μνημόνιο, στο θέμα της εξόδου της χώρας στις αγορές.

Στην κριτική που άσκησε, συμπεριέλαβε και την αναφορά του στο θέμα της γρίπης, λέγοντας ότι “κινδυνολόγησε σε ένα κρίσιμο θέμα”, ενώ τον κατηγόρησε επίσης ότι “με τις πλάτες του κ. Βέμπερ” ασκεί κριτική στη κυβέρνηση για τα πρωτογενή πλεονάσματα, ενώ η ΝΔ, όπως είπε, είχε υπογράψει για 4,5%.