Αλέξης Τσίπρας: Ξενάγησε τον Αντώνη Σρόιτερ στο Μέγαρο Μαξίμου
Πολιτική

Αλέξης Τσίπρας: Ξενάγησε τον Αντώνη Σρόιτερ στο Μέγαρο Μαξίμου

Αλέξης Τσίπρας: Ξενάγησε τον Αντώνη Σρόιτερ στο Μέγαρο Μαξίμου

Ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε, απόψε, στον Αντώνη Σρόιτερ και, μάλιστα, υποδέχθηκε τον δημοσιογράφο του Alpha στο Μέγαρο Μαξίμου και τον ξενάγησε ακόμα και στο γραφείο του πρωθυπουργού.

Το «καταθλιπτικό» γραφείο, η αλλαγή στη διαρρύθμιση και τα δώρα

Ο Αλέξης Τσίπρας σχολίασε πως στα υπόγεια του Μεγάρου Μαξίμου υπάρχει μόνο το Γραφείο Τύπου. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε πως όταν μπήκε στο γραφείο του πρωθυπουργού, τον Ιανουάριο του 2015, το βρήκε «καταθλιπτικό». Μάλιστα, όπως θυμήθηκε, το πρώτο τηλεφώνημα που δέχθηκε, ήταν από τον αρχηγό του ΓΕΕΘΑ για πτώση ελληνικού μαχητικού αεροσκάφους σε εκδήλωση επίδειξης στη Μαδρίτη.

Στη συνέχεια, ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι το μόνο που άλλαξε ήταν η διαρρύθμιση και μόνο σκεπτόμενος: «Δεν ξέρω αν θα μπορέσω να κάνω μεταρρυθμίσεις στη χώρα, αλλά τουλάχιστον θα αλλάξω αυτό το γραφείο». Έπειτα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ξενάγησε τον Αντώνη Σρόιτερ στο γραφείο του πρωθυπουργού, λέγοντας: «Οι ‘μόνιμοι ιδιοκτήτες της εξουσίας’ δεν συγχώρησαν ποτέ ότι μπήκα εδώ».

Έπειτα, αναφέρθηκε στις συναντήσεις του με πολλούς παγκόσμιους ηγέτες και ξεχώρισε τη συνάντησή του με τον Μπαράκ Ομπάμα, αφού τον χαρακτήρισε «επικοινωνιακό» και με υψηλή συναισθηματική νοημοσύνη. Ακόμη, έδειξε τα δώρα που έλαβε από σημαίνοντα πολιτικά πρόσωπα.

«Δεν υπάρχει κάτι που δεν ζήσαμε αυτά τα τέσσερα χρόνια»

Ο Αλέξης Τσίπρας είπε πως, στο ενδεχόμενο ήττας στις 7 Ιουλίου, θα παραδώσει το Μέγαρο Μαξίμου στον Κυριάκο Μητσοτάκη. «Πρέπει στην πολιτική, κάποιος να ξέρει να κερδίζει, να χάνει και να ξανασηκώνεται» ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε πως το μεγαλύτερο λάθος του ήταν η μη σωστή επιλογή προσώπων ιδίως στο πρώτο εξάμηνο της διακυβέρνησής του.

Ο Αλέξης Τσίπρας σχολίασε πως σε κάθε κυβέρνηση της Μεταπολίτευσης έτυχαν κάποια σημαντικά πράγματα και σημείωσε: «Σ’ εμάς έτυχαν όλα μαζί, δεν υπάρχει κάτι που δεν ζήσαμε αυτά τα τέσσερα χρόνια». Στη συνέχεια, αποσαφήνισε τι εννοεί με τη φράση «έχω ήσυχη τη συνείδησή μου».