Ολυμπιακός: Κόντρα στη Βικτόρια Πλζεν για τα προκριματικά του Champions League
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ολυμπιακός: Κόντρα στη Βικτόρια Πλζεν για τα προκριματικά του Champions League

Ολυμπιακός: Κόντρα στη Βικτόρια Πλζεν για τα προκριματικά του Champions League

Η κληρωτίδα της UEFA έφερε τη Βικτόρια Πλζεν από την Τσεχία στον δρόμο του Ολυμπιακού στο πλαίσιο του δεύτερου προκριματικού γύρου του Champions League.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

ℹ️ The second qualifying round draw! Who will reach the Group Stage? (matches 23/24 July & 30/31 July) #UCLdraw

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη UEFA Champions League (@championsleague) στις

Ο πρώτος αγώνας των δύο ομάδων θα πραγματοποιηθεί στην Τσεχία, το διήμερο 23-24 Ιουλίου, και η ρεβάνς μια εβδομάδα αργότερα στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης».

Αν ο Ολυμπιακός προκριθεί, τότε α) συνεχίζει στον γ’ προκριματικό γύρο του Champions League στο μονοπάτι των μη πρωταθλητών και, β) εξασφαλίζει την παρουσία του τουλάχιστον στο Europa League.

Ποια είναι η Βικτόρια Πλζεν;

Η Βικτόρια Πλζεν διεκδίκησε μέχρι τέλους το τελευταίο πρωτάθλημα Τσεχίας, αλλά αυτό κατακτήθηκε από τη Σλάβια Πράγας στα πλέι οφ.

Από το 2011 έχει αναδειχθεί πρωταθλήτρια πέντε φορές και έχει συνεχή παρουσία στις ευρωπαϊκές διασυλλογικές διοργανώσεις. Έχει, μάλιστα, να επιδείξει σημαντικά αποτελέσματα όπως είναι η νίκη κόντρα στην Ατλέτικο Μαδρίτης (1-0).

Προπονητής της ομάδας είναι ο 55χρονος Πάβελ Βρμπα, ο οποίος εστιάζει στην αξιοποίηση Τσέχων ποδοσφαιριστών κατά κύριο λόγο. Αιχμή του δόρατος της Βικτόρια Πλζεν, που έχει ως χορηγό τη ζυθοποιΐα Gambrinus, είναι ο 26χρονος Μίκαελ Κρμέντσικ, με 8 τέρματα σε 19 διεθνείς συμμετοχές.