Θεσσαλονίκη: Με λαμπρότητα οι τριπλοί εορτασμοί στην πόλη
Κοινωνία

Θεσσαλονίκη: Με λαμπρότητα οι τριπλοί εορτασμοί στην πόλη

Θεσσαλονίκη: Με λαμπρότητα οι τριπλοί εορτασμοί στην πόλη

Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου αρχίζουν σήμερα οι τριήμερες εορταστικές εκδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη για τον Πολιούχο της Άγιο Δημήτριο, την επέτειο απελευθέρωσης της πόλης και την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

Οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν με τη μεγάλη στρατιωτική παρέλαση, στις 11 το πρωί της Δευτέρας, στην παραλιακή λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Σήμερα, στις 11.00, ο κ. Παυλόπουλος θα παραστεί στην επίσημη δοξολογία, στον ιερό ναό του Αγίου Δημητρίου, στην οποία θα παραβρεθούν ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, εκπρόσωποι κομμάτων και η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων.

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα παραστεί στα εγκαίνια δύο Εκθέσεων στο υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης και το δημαρχείο, αντίστοιχα.

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, που φτάνει σήμερα το πρωί στη Θεσσαλονίκη, θα παραστεί στην επίσημη δοξολογία και αμέσως μετά στα εγκαίνια της Έκθεσης έργων τέχνης, με τίτλο “Σύγχρονες όψεις του Αγίου Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη”, στο Διοικητήριο.