Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, πρεσβευτής της αντικαπνιστικής καμπάνιας του Υπουργείου Υγείας
Κοινωνία

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, πρεσβευτής της αντικαπνιστικής καμπάνιας του Υπουργείου Υγείας

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, πρεσβευτής της αντικαπνιστικής καμπάνιας του Υπουργείου Υγείας

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο θα είναι ένα από τα πρόσωπα της αντικαπνιστικής καμπάνιας του Υπουργείου Υγείας ανακοίνωσε ο Βασίλης Κικίλιας σε ομιλία του στην εκδήλωση SmokeFree Greece, στη Θεσσαλονίκη.

Με μήνυμα “μαγκιά δεν είναι να καπνίζεις αλλά να μην καπνίζεις”, ο υπουργός ανέφερε ότι το υπουργείο θα χρησιμοποιήσει για την καμπάνια, η οποία θα είναι διαδραστική, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Επισήμανε ακόμη ότι η καμπάνια θα είναι “μια εικόνα με χίλια πρόσωπα” στην οποία θα κληθούν να συμμετάσχουν ως πρεσβευτές από καλλιτέχνες, αθλητές και προσωπικότητες έως ασθενείς και ταλαιπωρημένοι πολίτες.

Πρόσθεσε ότι θα δοθεί βάρος στη πρόληψη του καπνίσματος και την ενημέρωση για τις βλαβερές συνέπειές του, τονίζοντας ότι η αποφυγή του καπνίσματος πρέπει να γίνει κομμάτι της συλλογικής συνείδησης από την παιδική ηλικία.

Ο υπουργός ανέφερε ακόμη ότι το Υπουργείο Υγείας σκέπτεται σε συνεργασία με τα Υπουργείο Ανάπτυξης και Οικονομικών να δοθούν επιδοτήσεις σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος για αγορά θερμαστρών ώστε κατά τους χειμερινούς μήνες να μπορούν οι πελάτες τους να βγαίνουν έξω για να καπνίσουν.

Παράλληλα, επισήμανε ότι η εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου δεν πέτυχε τόσα χρόνια γιατί οι Έλληνες δεν έχουν προτεσταντική νοοτροπία για να υπακούσουν στις απαγορεύσεις και ότι δεν τους αρέσει να τους κουνάνε το δάχτυλο.

Ο υπουργός επισκέφτηκε τα νοσοκομεία Παπανικολάου και Θεαγένειο και εγκαινίασε το περίπτερο του Υπουργείου Υγείας στη 84η ΔΕΘ. Επιπλέον, επισκέφθηκε το περίπτερο του Συλλόγου “ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ”, όπου και έγινε εθελοντής δότης μυελού των οστών.

https://www.instagram.com/p/B2G05NYApKq/?utm_source=ig_web_copy_link

Επίσης, ο υπουργός επισκέφθηκε το περίπτερο του Πανελλήνιου Συλλόγου παραπληγικών και στη συνέχεια, εγκαινίασε το περίπτερο του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκη όπου γίνονται δωρεάν σπιρομετρήσεις.