Ντέρμπι αιωνίων: Οριστική διακοπή μετά τα θλιβερά επεισόδια
Κοινωνία

Ντέρμπι αιωνίων: Οριστική διακοπή μετά τα θλιβερά επεισόδια

Ντέρμπι αιωνίων: Οριστική διακοπή μετά τα θλιβερά επεισόδια

Οριστική διακοπή στο ντέρμπι των «αιωνίων» αποφάσισε ο Γερμανός διαιτητής της αναμέτρησης, Μάρκο Φριτς, μετά και τα θλιβερά επεισόδια στον αγωνιστικό χώρο.

Ο αγώνας του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακό είχε διακοπεί στο 69΄, μετά την είσοδο οπαδών του Παναθηναϊκού στο γήπεδο του ΟΑΚΑ.

Αυτό συνέβη για δεύτερη φορά, καθώς στο 5ο λεπτό «πράσινοι» οπαδοί κατευθύνθηκαν στον μικρό πάγκο και χτύπησαν τον γυμναστή του Ολυμπιακού, όπως ανέφεραν οι ρεπόρτερ της ΕΡΤ, που μετέδιδε την αναμέτρηση.

Μετά την πάροδο περίπου 40 λεπτών ο διαιτητής και οι αξιωματούχοι της αναμέτρησης βγήκαν στον αγωνιστικό χώρο, είδαν ότι δεν είχε υπάρξει η πλήρης εκκένωση που ζήτησαν και αποφασίστηκε η οριστική διακοπή του αγώνα, καθώς ο Φριτς έκρινε ότι οι επικρατούσες συνθήκες δεν ήταν κατάλληλες για τη συνέχεια της αναμέτρησης.

Πλέον, ο Παναθηναϊκός, ο οποίος σε εκείνο το σημείο του αγώνα βρισκόταν πίσω στο σκορ από το τέρμα του Γκερέρο (53′), αντιμετωπίζει τον κίνδυνο αφαίρεσης 3 βαθμών για τη διακοπή συν 3 για τα επεισόδια στον περιβάλλοντα χώρο, αν σημειώθηκαν βιαιοπραγίες.

Τι λέει η ΠΑΕ Ολυμπιακός;

Ο διευθυντής Επικοινωνίας της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Κώστας Καραπαπάς, μετέφερε τη θέση της πειραϊκής ομάδας για τα γεγονότα στο ΟΑΚΑ.

Ο Κώστας Καραπαπάς, που στην αρχή του αγώνα είχε έντονο διάλογο με οπαδούς του Παναθηναϊκού, είπε: «Ο Ολυμπιακός ήθελε να συνεχιστεί το παιχνίδι, ώστε να βάλουμε κι άλλα γκολ, αλλά όπως καταλαβαίνετε ήταν αδύνατο υπό αυτές τις συνθήκες. Δυστυχώς αυτά είναι τα καλά του ποδοσφαίρου της εξυγίανσης. Φαντάζομαι ότι κανείς δεν ήταν ευχαριστημένος για όλα αυτά που έγιναν. Το παιχνίδι έπρεπε να διακοπεί από το τρίτο λεπτό, όταν έγινε εισβολή στον πάγκο του Ολυμπιακού και απειλήθηκαν οι ποδοσφαιριστές μας. Ξαναλέω, αυτά είναι τα καλά της εξυγίανσης. Οι άνθρωποί μας είδαν το μαχαίρι, δεν είναι πληροφορία, συνέβη».

Η δήλωση Φορτούνη

Οι ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων ήθελαν να συνεχίσουν για να ολοκληρωθεί το παιχνίδι στο ΟΑΚΑ, αλλά η κατάσταση ήταν ακατάλληλη, όπως υπογράμμισε ο Κώστας Φορτούνης μιλώντας στις κάμερες.

«Στο τέλος ήταν πάρα πολύ δύσκολες οι συνθήκες για να παίξουμε ποδόσφαιρο. Και εμείς και οι παίκτες του Παναθηναϊκού θέλαμε να παίξουμε, να συνεχίσουμε, αλλά όταν πηγαίνεις δύο φορές στα αποδυτήρια και πας να ξαναβγείς στο γήπεδο, είναι πάρα πολύ δύσκολο. Στο ματς που παίχτηκε, ήμασταν καλύτεροι από τον αντίπαλό μας, βάλαμε ένα γκολ, χάσαμε ευκαιρίες και στο πρώτο ημίχρονο και δείξαμε την ανωτερότητά μας», υπογράμμισε ο διεθνής μεσοεπιθετικός.

Τι λέει η πλευρά του Παναθηναϊκού;

Ουδείς από τους άμεσα εμπλεκόμενους, δηλαδή ποδοσφαιριστές και τεχνικά επιτελεία, θέλησε να κάνει δηλώσεις, αφού ο προβληματισμός ήταν έντονος.

Το ίδιο συνέβη με τον Γιώργο Δώνη, που κατά την έξοδό του από το Ολυμπιακό Στάδιο δεν είπε τίποτα στα ΜΜΕ που περίμεναν.

Ένας δημοσιογράφος της NOVA, ωστόσο, τον ακολούθησε και στη συνέχεια μετέφερε αυτό που του είπε ο τεχνικός του Παναθηναϊκού. «Εγώ δεν μπορώ να επέμβω σε όλα αυτά που γίνονται, δεν μπορώ να δώσω λύση. Εγώ αυτό που μπορώ να κάνω είναι να παρέχω ασφάλεια στους παίκτες μου ώστε να παίζουν ποδόσφαιρο» φέρεται να είπε ο Έλληνας προπονητής.

Πηγή: ΑΠΕ