Με την παρουσία της πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας η πρώτη μέρα στα σχολεία
Κοινωνία

Με την παρουσία της πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας η πρώτη μέρα στα σχολεία

Με την παρουσία της πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας η πρώτη μέρα στα σχολεία

Πρώτη ημέρα της σχολικής χρονιάς και η πολιτική και πολιτειακή ηγεσία βρέθηκε σε σχολικές μονάδες για τον καθιερωμένο αγιασμό.

Στο ίδιο σχολείο ο Προκόπης Παυλόπουλος και ο Κώστας Μπακογιάννης

Το κτιριακό συγκρότημα που στεγάζει το 108ο/170ο Δημοτικό και το 90ο/108ο Νηπιαγωγείο Σχολείο Αθηνών φόρεσε τα γιορτινά του για να υποδεχτεί τους μαθητές και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, ο οποίος παραβρέθηκε στον αγιασμό.

Στο ίδιο σχολείο έδωσε το «παρών» και ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.

«Είστε η ελπίδα και το μέλλον αυτού του τόπου. Ξέρω σε ποιο σχολείο βρίσκομαι και μιλώ και για εκείνα τα παιδιά που δεν είναι Έλληνες, αλλά είναι κοντά μας, είναι ένα κομμάτι από την ψυχή μας και την καρδιά μας. Αυτός ο τόπος, η Ελλάδα, όπως έχει αποδείξει μέσα στον χρόνο, είναι Χώρα της Δημοκρατίας, της πραγματικής ισότητας και της κοινωνικής δικαιοσύνης. Όλα τα παιδιά, είναι παιδιά μας» δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Όσο για τον Κώστα Μπακογιάννη, έστειλε το δικό του μήνυμα: «Εμείς ως γονείς έχουμε περισσότερη αγωνία από τα παιδιά, αλλά στο τέλος της ημέρας αυτό που μετράει είναι ότι όλοι μας έχουμε ενθουσιασμό και χαρά. Το σχολείο έχει κάτι διαφορετικό, κάτι το ιδιαίτερο. Δεν μετράει πώς σε λένε, δεν μετράει από πού είσαι, από την Αθήνα ή από το Καρπενήσι. Αν οι γονείς σου μεγάλωσαν στην Ελλάδα ή σε κάποια άλλη χώρα. Αυτό που μετράει είστε εσείς, τα δικά σας “θέλω” και τα δικά σας όνειρα».

Παράλληλα, ο Κ. Μπακογιάννης προχώρησε σε… συμφωνία συνεργασίας με τους μαθητές: «Ξέρουμε ότι αντιμετωπίζετε μεγάλα προβλήματα σε αυτό το σχολείο, όπως και σε πολλά σχολεία της Αθήνας για αυτό και εμείς θέλουμε να κάνουμε μία συμφωνία να συνεργαστούμε. Εμείς θα φροντίσουμε ώστε να έχετε το πιο ωραίο, το πιο καθαρό και το πιο ασφαλές σχολείο. Εσείς, να διαβάζετε και να χαμογελάτε. Αυτό είναι που θέλουμε από εσάς!»

“Να χαίρεστε τη γνώση” δήλωσε ο πρωθυπουργός

Τον αγιασμό του 7ου Δημοτικού Σχολείου Γαλατσίου παρακολούθησε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, τον οποίο υποδέχθηκαν θερμά γονείς και παιδιά.

Ο πρωθυπουργός, αφού ευχήθηκε καλή, ευτυχισμένη και χαρούμενη σχολική χρονιά με πλούσιες εμπειρίες, είπε ότι σήμερα «θα χτυπήσει το κουδούνι σε 4.500 δημοτικά σχολεία σε όλη τη χώρα και σε 5.500 νηπιαγωγεία, με δασκάλους, καθηγητές και βιβλία στη θέση τους».

Απευθυνόμενος σε όλους τους μαθητές, ειδικά στα πρωτάκια, τόνισε: «Να σας πω ότι είναι, πράγματι, ξεχωριστά αυτά τα χρόνια. Να χαίρεστε τη γνώση και τις εμπειρίες του σχολείου. Να σέβεστε τους δασκάλους σας, να ακούτε τους γονείς σας, να μην τους κάνετε τη ζωή πάρα πολύ δύσκολη».

Δείτε το ρεπορτάζ με την παρουσία των πολιτικών στα σχολεία: