Καιρός: Άγιος Βαλεντίνος με χιόνια και κρύο
Κοινωνία

Καιρός: Άγιος Βαλεντίνος με χιόνια και κρύο

Καιρός: Άγιος Βαλεντίνος με χιόνια και κρύο

Επιδείνωση του καιρού προβλέπεται από την Τετάρτη, 13 Φεβρουαρίου σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Κύρια χαρακτηριστικά του καιρού θα είναι οι χιονοπτώσεις, οι θυελλώδεις άνεμοι, οι έντονες βροχοπτώσεις, αλλά και η απότομη πτώση της θερμοκρασίας.

Κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα επηρεάσουν από τις πρωινές ώρες της Τετάρτης έως και τις πρωινές ώρες της Πέμπτης τις Κυκλάδες, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Τι καιρό θα κάνει του Αγίου Βαλεντίνου;

Την Τετάρτη, 13 Φεβρουαρίου, στα ορεινά και ημιορεινά της ηπειρωτικής χώρας και της Εύβοιας, θα υπάρξουν χιονοπτώσεις. Από το μεσημέρι και μετά το φαινόμενο θα συνεχιστεί στην Κρήτη, καθώς και σε πεδινές περιοχές της Μακεδονίας, της Θράκης και στα νησιά του βορείου Αιγαίου. Από τις απογευματινές ώρες, οι χιονοπτώσεις στην ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της βόρειας Αττικής) και την Εύβοια, κατά τόπους θα πυκνώσουν.

Τα φαινόμενα θα συνεχιστούν και την Πέμπτη, 14 Φεβρουαρίου, στη Θεσσαλία, στην κεντρική και ανατολική Στερεά, στην Εύβοια, στην Πελοπόννησο (κυρίως την ανατολική μεριά της) και στα ορεινά της Κρήτης. Από τις απογευματινές ώρες προβλέπεται σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων που θα περιοριστούν στα ανατολικά και νότια.

Θυελλώδεις άνεμοι

Θυελλώδεις βορειοανατολικούς ανέμους της τάξης των 8-9 μποφόρ θα έχουμε το πρωί της Τετάρτης. Ωστόσο, από το μεσημέρι της ίδιας μέρας και κατά τη διάρκεια της Πέμπτης, θα φτάσουν στο Αιγαίο τα 10 μποφόρ. Εξασθένηση των βοριάδων αναμένεται από τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής.

Πτώση της θερμοκρασίας

Στα βόρεια της χώρας θα υπάρξει σημαντική πτώση της θερμοκρασίας, της τάξης των 10 βαθμών Κελσίου. Επίσης, παγετός -κατά τόπους ισχυρός στα κεντρικά και τα βόρεια- θα σημειωθεί τις βραδινές ώρες της Τετάρτης και της Πέμπτης, αλλά και το πρωινό της Πέμπτης και της Παρασκευής.

Πότε θα βελτιωθεί ο καιρός;

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία, πρόσκαιρη ύφεση προβλέπεται την Παρασκευή, 15 Φεβρουαρίου. Ωστόσο, από το Σάββατο θα υπάρξει νέα επιδείνωση στην ανατολική Ελλάδα.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Photo: Eurokinissi