Ηλεία: Σε μοναστήρια του νομού θα φιλοξενηθούν πρόσφυγες
Κοινωνία

Ηλεία: Σε μοναστήρια του νομού θα φιλοξενηθούν πρόσφυγες

Ηλεία: Σε μοναστήρια του νομού θα φιλοξενηθούν πρόσφυγες

Σημαντική πρωτοβουλία για την δημιουργία δομών φιλοξενίας οικογενειών προσφύγων αναλαμβάνει όπως όλα δείχνουν η Ιερά Μητρόπολη Ηλείας.

Η Μητρόπολη σκοπεύει να διαθέσει το μοναστήρι Πορετσού, την Ιερά Μονή Κάτω Δίβρης αλλά και τη μαθητική εστία της Φιλοθέης για να φιλοξενηθούν μονογονεϊκές οικογένειες αλλά και ασυνόδευτα παιδιά συριακής καταγωγής.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του patrisnews.com εντός των προσεχών ημερών αναμένεται να υπάρξει η εγκατάσταση των πρώτων προσφύγων στην Ιερά Μονή Πορετσού, η οποία βρίσκεται σε μικρή απόσταση από την κοινότητα Αστρά του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας.

Στον συγκεκριμένο χώρο βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη οι απαιτούμενες εργασίες, ενώ αναζητείται και το απαραίτητο προσωπικό για την επάνδρωση της δομής.

Η Ιερά Μόνη Κάτω Δίβρης και οι ξενώνες που υπάρχουν εκεί θα είναι η επόμενη δομή φιλοξενίας που θα δημιουργηθεί στην περιοχή, αφού μετά την επίσκεψη των αρμοδίων φορέων, δόθηκε το «πράσινο φώς» για να ξεκινήσουν και εκεί οι απαιτούμενες εργασίες.

Ήδη ξεκίνησε η εγκατάσταση προσφύγων στην μαθητική εστία Φιλοθέης.

Οι εγκαταστάσεις στο κτίριο είναι άκρως λειτουργικές και έτοιμες και μπορούν ανά πάσα στιγμή θεωρηθεί αυτό  αναγκαίο, να μεταφερθούν εκεί οι πρόσφυγες.

Πηγή: patrisnews.com