Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων – Κλειστή η Ακρόπολη
Κοινωνία

Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων – Κλειστή η Ακρόπολη

Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων – Κλειστή η Ακρόπολη

Συνεχίζεται η αστάθεια τις θερμές ώρες της Πέμπτης 17/04 στα ηπειρωτικά. Τα εντονότερα φαινόμενα αναμένονται κυρίως σε περιοχές της Δυτικής Στερεάς και της Πελοποννήσου.

Έτσι αναμένονται καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές τις μεσημεριανές/πρώτες απογευματινές ώρες της Πέμπτης και στην Αττική, οπότε απαιτείται αυξημένη προσοχή λόγω της αναμενόμενης κεραυνικής δραστηριότητας, σύμφωνα με το meteo.gr

H ΕΜΥ εξέδωσε έκτακτο δελτίο σύμφωνα με το οποίο οι κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες που εκδηλώνονται στα ηπειρωτικά τμήματα της χώρας και της Αττικής και συνοδεύονται από τοπικές χαλαζοπτώσεις θα συνεχιστούν μέχρι τις πρώτες βραδινές ώρες.

Μετά το χθεσινό περιστατικό με τον κεραυνό στην Ακρόπολη και ενόψει και των σημερινών έντονων καιρικών φαινομένων, το μνημείο από τις 12.00 το μεσημέρι έκλεισε προληπτικά.

«Κλειστός θα παραμείνει ο αρχαιολογικός χώρος της Ακρόπολης για λόγους ασφαλείας για το υπόλοιπο της ημέρας, καθώς», αναφέρει το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, «σύμφωνα με ενημέρωση από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία και τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, αναμένεται ισχυρή καταιγίδα στην περιοχή τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες».