Δημοσία δαπάνη η κηδεία του Κώστα Αρβανίτη
Κοινωνία

Δημοσία δαπάνη η κηδεία του Κώστα Αρβανίτη

Δημοσία δαπάνη η κηδεία του Κώστα Αρβανίτη

«Ο Κώστας Αρβανίτης, που έφυγε από κοντά μας, ήταν ο άνθρωπος που συγκίνησε ολόκληρη την Ελλάδα όταν μαζί με τη γυναίκα του Χρύσα, τον γιο του Δημήτρη και τον Μαχμούντ Μεσαφέρ έσωσαν 70 συνανθρώπους μας, με το καΐκι του, τη νύχτα της τραγωδίας στο Μάτι.

Η απώλειά του μας γεμίζει θλίψη», αναφέρει ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού στην οποία γίνεται γνωστό ότι η κηδεία του εκλιπόντος θα γίνει δημοσία δαπάνη.

Συγκεκριμένα το Μέγαρο Μαξίμου προσθέτει τα εξής: «Ο Κώστας Αρβανίτης θα αποτελεί παράδειγμα προσφοράς και αλληλεγγύης προς τον συνάνθρωπο. Κατόπιν συνεννόησης της κυβέρνησης με την οικογένειά του, η κηδεία του θα γίνει δημοσία δαπάνη. Την κυβέρνηση θα εκπροσωπήσουν η Υφυπουργός για θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Δόμνα Μιχαηλίδου και ο Γενικός Γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας Γιώργος Σταμάτης».

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε την εξής ανάρτηση στο Instagram για την απώλεια του Κώστα Αρβανίτη: «Ο Κώστας Αρβανίτης ήταν ένα παράδειγμα αλληλεγγύης και η απώλειά του μας γέμισε θλίψη. Η κηδεία του θα γίνει δημοσία δαπάνη, ως ένα δείγμα της ευγνωμοσύνης όλων μας απέναντι στη γενναιότητα που έδειξε το βράδυ της τραγωδίας στο Μάτι, όταν έσωσε 70 συνανθρώπους μας από τη θάλασσα».

Πηγή: ΑΕΠ