Athens Pride 2019: Ποιοι βρέθηκαν στο Φεστιβάλ Υπερηφάνειας;
Κοινωνία

Athens Pride 2019: Ποιοι βρέθηκαν στο Φεστιβάλ Υπερηφάνειας;

Athens Pride 2019: Ποιοι βρέθηκαν στο Φεστιβάλ Υπερηφάνειας;

Η παρέλαση του Athens Pride ξεκίνησε στις 19:00 το απόγευμα από την πλατεία Κλαυθμώνος και τιμά τα 15 χρόνια από το πρώτο Pride στην Αθήνα, ενώ είναι αφιερωμένο στη μνήμα του Ζακ Κωστόπουλου.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι σήμερα συμπληρώνονται ακριβώς 50 χρόνια από την εξέγερση του Stonewall Inn.

Αρκετός κόσμος αψήφησε τις υψηλές θερμοκρασίες της πρωτεύουσας και κατέφθασε στο κέντρο για να παρελάσει, με μότο το «Ο δρόμος έχει τη δική μας ιστορία» και τα χρώματα του ουράνιου τόξου να δίνουν μια ξεχωριστή εικόνα στην πόλη.

Από νωρίς το πρωί ο κόσμος περνά από τα περίπτερα που έχουν στηθεί στην πλατεία του Συντάγματος, εκεί όπου υπάρχουν δράσεις body painting, παιχνίδια με ουράνιο τόξο και μουσική. Από εκεί πέρασε και η Φώφη Γεννηματά.

Η Φώφη Γεννηματά στο Athens Pride 2019

Η Φώφη Γεννηματά στο Athens Pride 2019

Εκτός της προέδρου του ΚΙΝΑΛ, στην Αθήνα βρέθηκε και ο Παύλος Γερουλάνος, ο οποίος έβαψε το χέρι του με τα χρώματα του ουράνιου τόξου.

Ο Παύλος Γερουλάνους είναι... Proud!

Ο Παύλος Γερουλάνους είναι… Proud!

Η πρώην Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου ήταν εκεί.

Η Ρένα Δούρου

Η Ρένα Δούρου

Ο Φώτης Σεργουλόπουλος σε καλοκαιρινή διάθεση στο Athens Pride!

https://www.instagram.com/p/BydYyhgi3Gn/?utm_source=ig_web_copy_link

Η Νατάσα Καλογρίδη στήριξε την “Υπερηφάνεια”!

https://streamable.com/owuq4

https://streamable.com/jmt00

Η Μαίρη Συνατσάκη στα χρώματα του Athens Pride.

https://streamable.com/4isj8

Δείτε τι συμβαίνει στο κέντρο της Αθήνας

«Σήμερα είναι μία ιστορική μέρα, είναι ένα ιστορικό έτος για τις διεκδικήσεις της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας, διότι φέτος συμπληρώνονται 50 χρόνια από την ιστορική εξέγερση στο Stonewall στη Νέα Υόρκη, που σηματοδότησε την απαρχή ενός μεγάλου και δύσκολου αγώνα για τα δικαιώματα της κοινότητας, για το δικαίωμα στην ορατότητα, για το δικαίωμα στην ισότητα και την ελευθερία», επισήμανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, στον χαιρετισμό του.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε και στη δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου τονίζοντας: «Φέτος είναι και μία χρονιά που η κοινότητα προσπαθεί να γιατρέψει τις πληγές της από την άγρια δολοφονία του Ζακ και ζητά την τιμωρία των δολοφόνων του. Γι αυτό σήμερα εκτός από μέρα γιορτής είναι και μέρα διεκδίκησης. Διότι μπορεί τα τελευταία χρόνια να έχουν γίνει μεγάλα βήματα με το σύμφωνο συμβίωσης, με την αναγνώριση της ταυτότητας φύλου, με την αναδοχή ακόμα και από ομόφυλα ζευγάρια, ωστόσο ο δρόμος για την ισότητα και την ελευθερία είναι ακόμα μακρύς, δύσκολος αλλά θα είναι και ελπιδοφόρος».

Η Βουλή, με την ευκαιρία των σημερινών εκδηλώσεων αναδεικνύει το μήνυμα του σεβασμού του δικαιώματος κάθε ανθρώπου στον αυτοπροσδιορισμό της έμφυλης ταυτότητάς του, με τη συμβολική φωταγώγηση της πρόσοψής της στα χρώματα του ουράνιου τόξου, απόψε, από τις 9.00 το βράδυ και για μισή ώρα.

Photo credits: Eurokinissi